Bucuresti, crestere generalizata a preturilor
Cele mai avantajoase preturi pentru expati
Orasele din vestul Europei si Asia, in top 20
Londra, locul trei in top
 New York, singurul oras din Statele Unite in top 50
1 / 5

Bucuresti, crestere generalizata a preturilor

Studiul companiei de consultanta in resurse umane Mercer acopera 143 de orase de pe sase continente si compara costurile a peste 200 de produse si servicii in fiecare oras analizat, printre care costuri imobiliare, de transport, hrana, imbracaminte, electrocasnice si divertisment.

Studiul este utilizat de catre companiile multinationale si de guverne pentru a stabili salariile pentru angajatii expatriati.

In ceea ce priveste Romania, singurul oras monitorizat a fost Bucuresti, care a inregistrat o cresterere generala a preturilor fata de anul trecut.

In 2007, studiul Mercer plasa Bucurestiul pe locul 78 cu un punctaj de 79,6, acesta urcand sapte pozitii in 2008, pana pe 71 si acumuland un punctaj de 83,6 puncte.

"Motivul din spatele evolutiei Bucurestiului sta in parcursul pozitiv al monedei nationale comparativ cu dolarul american, astfel ca pentru un expat al unei companii americane devine mai scump sa achizitioneze cosul zilnic necesar. Dolarul american a pierdut 3,52% in fata leului romanesc in ultimul an. Dezvoltarea pietei imobiliare si cresterea preturilor pe aceasta piata, mai ales in Bucuresti, este un alt motiv pentru care costurile vietii au inregistrat un salt", a declarat directorul executiv al companiei de brokeraj de asigurari Marsh Romania, Cristian Fugaciu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri