1 / 5

Banii economisiti pentru garsoniera, investiti in cumpararea terenului

In urma cu trei ani si jumatate, a fost cumparat terenul pentru constructia casei proprii, impreuna cu alti doi prieteni, iar la putin timp, vazand cum zona capata tot mai mult potential, Mirela si Ionut, impreuna cu o alta familie de prieteni, au achizitionat terenul de vizavi, pe care construiesc astazi ansamblul Family Villa.

„Cand am cumparat terenul, totul era un morman de gunoaie, strada arata ingrozitor, nefiind asfaltata. Insa atunci preturile cresteau de pe o zi pe alta, iar eu aveam pusi deoparte 15.000 de euro pentru a-mi cumpara o garsoniera. Am tot amanat si garsonierele au depasit 20.000 euro. Asa am fost obligat sa cumpar un teren, nu mai conta unde”, povesteste Ionut Copoiu, la doi ani dupa aceasta decizie.

Pentru propria casa, cei patru prieteni au cumparat un teren de 500 m.p. dintr-o suprafata totala de un hectar, iar investitia in constructie a fost de aproximativ 250 euro/m.p. la rosu. Pe masura ce constructia locuintei a avansat, intreaga zona s-a transformat si noi santiere de constructii au luat locul mormanelor de gunoi.

„In urma cu doi ani, am cumparat si terenul pe care dezvoltam astazi Family Villa. Nu mai aveam bani, insa am facut si eu un imprumut, o familie de prieteni au facut si ei altul, si toti patru am cumparat terenul, cu ideea de a-l vinde cand vor creste preturile. Atunci nu aveam planuri de a construi, dar stiam ca strada se va asfalta, ca se vor mai construi case in jur si era imposibil sa nu creasca preturile”, explica Mirela Rus.

Terenul pe care se construieste Family Villa are o suprafata de 618 m.p., iar in ultimii doi ani, valoarea sa a crescut considerabil.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri