2 / 6

Stagnarea pietei rezidentiale ar putea fi resimtita peste 2 ani

In timp ce pentru piata rezidentiala anul 2008 a fost considerabil mai lent decat 2007, in piata pietrei lucrurile au stat diferit.

„Cu siguranta 2008 a fost un an mai bun decat 2007, deoarece stagnarea de care se vorbeste acum nu ne afecteaza imediat. Finisajele sunt ultima parte a constructiei, iar ca un imobil sa fie gata anul acesta, a fost inceput in urma cu aproximativ doi ani. Prin urmare, ar fi posibil ca aceasta stagnare sa o resimtim peste doi ani”, a enuntat Andrei Arghirescu.

Acesta a explicat ca nu crede in stagnarea pe segmentul dezvoltarilor rezidentiale, dar crede intr-o incetinire a ritmului de vanzare si intr-o crestere a pietei locuintelor construite in regie proprie.

„In anul 2006, s-au dat in folosinta 390.000 de unitati locative la nivel national, iar in 2007 cresterea se preconiza a fi de 30%. Aceste unitati, plus cresterea, trebuie finisate, iar pentru placaje reci sunt trei sau patru solutii: ceramica (gresie si fainta), piatra naturala sau compozit. Evident cresterea pietei rezidentiale este motorul nostru de business”, a explicat oficialul Venus Stones.

Potrivit acestuia, incepand de anul trecut, cota de piata a oraselor din tara a inceput sa creasca, dupa Bucuresti, Venus Stones inregistrand cele mai mari cereri in Timisoara.

„Mizam intr-o foarte mare masura pe orasele din tara, pentru ca o data cu apropierea de saturatie a pietei imobiliare din Bucuresti, simtita inca de acum doi ani, a inceput sa creasca numarul proiectelor imobiliare din tara. La inceput in orase mari, precum: Constanta, Timisoara, Cluj, Craiova, Arad si Sibiu, iar apoi au inceput si orasele de rangul doi”, a mentionat Arghirescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri