1 / 4

'In piata de retail, ne bazam pe puterea brandului nostru'

AFI Controceni Park este amplasat la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea din Bucuresti, pe locul fostei fabrici UMEB si are o suprafata inchiriabila 76.000 mp. Pe langa mall, proiectul va mai cuprinde patru cladiri de birouri si un hotel, investitia totala fiind estimata la 300 milioane de euro.

„Mall-ul este in prezent inchiriat in proportie de aproximativ 90%, insa am oprit procesul de inchiriere. Ca dezvoltator, daca vrei sa obtii un profit bun, nu trebuie sa te grabesti cu inchirierea spatiilor comerciale. Intai semnezi contractul cu constructorul si abia dupa ce iti faci o idee asupra pretului pe metru patrat de constructie poti incepe procesul efectiv de inchiriere”, a explicat Reuven Havar (foto), managerul general al AFI Europe Romania.

AFI Europe Romania mai are in dezvoltare si un proiect in Arad, AFI Palace Arad, ce cuprinde 33.000 mp de spatii comerciale si 12.000 mp de spatii de birouri, investitia fiind estimata la 100 milioane de euro.

„Centrul comercial din Arad este inchiriat in proportie de 10%, insa nici acolo nu ne grabim cu inchirierile. Chiar daca in imediata noastra apropiere se construieste un alt mall (n. r.: Atrium Center Arad), nu ne facem probleme in ceea ce priveste chiriasii. In piata de retail, in special, ne bazam pe puterea brandului nostru, iar daca nivelul chiriilor este mai ridicat, cu siguranta este motivat”, a adaugat managerul general al AFI Europe Romania.

Reuven Havar descrie AFI Cotroceni Park ca fiind un „proiect dramatic” si povesteste cum, atunci cand a trebui sa aleaga constructorul, jucatorii din piata locala s-au ferit sa isi asume riscurile unui proiect de aceste dimensiuni.

„Am ales compania Danya Cebus Rom (subsidiara a grupului Africa Israel Investements LTD.) dupa ce nici un constructor local nu ne-a acceptat proiectul. La inceput nu stiam in cat timp il vom termina, insa acum nu mai pot fi intarzieri de proiect. In plus, constructorul are interesul sa termine la timp, pentru ca primeste un bonus de cateva milioane de euro”, a afirmat Havar.

Impreuna cu Danya Cebus Rom, AFI Europe are in plan si dezvoltarea unor proiecte de infrastructura in Romania, sector ce poate fi exploatat in urmatorii ani, potrivit sefului AFI Europe Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri