3 / 4

Continuam proiectele din Romania in ciuda crizei

AFI Europe detine pe plan local terenuri pentru 10 proiecte in Bucuresti, Arad si Ploiesti, care totalizeaza aproximativ 2 milioane de metri patrati. In prezent, dezvoltatorul negociaza achizitia unui teren in Pitesti, unde ar putea fi co-actionar pentru un parc de retail.

„Pentru cele 10 proiecte, necesarul de equity a fost asigurat deja de catre compania-mama si nu aveam nevoie de alti bani de la Africa Istrael, ci doar de finantari de la banci. Iar acestea trebuie sa supravietuiasca si, prin urmare, sa acorde credite, chiar daca conditiile de finantare vor fi mai dure”, a declarat managerul general al AFI Europe Romania.

Printre proiectele AFI Europe in Romania se mai numara AFI Palace Arad (investitii de 100 milioane de euro), AFI Palace Ploiesti (birouri si spatii coerciale), AFI Golden Palace si AFI Golden City, situate pe terenul fabricii Laromet (birouri si locuinte, investitie estimata la 70 milioane de euro), AFI Gardens, situat in Pipera, AFI Towers, situat pe terenul fostei fabrici Inox, AFI Village, situat in Buftea si AFI Green City, situat in Magurele.

Pentru proiectele din zonele Laromet, Pipera si Inox, AFI Europe Romania se afla in stadiul de obtinere a PUZ-ului (Plan Urbanistic Zonal), iar pentru proiectul rezidential AFI Towers, dezvoltatorul urmeaza sa decida exact cate apartamente va construi in prima faza.

„Dupa aprobarea PUZ-ului vom decide daca in prima faza vom dezvolta 700 sau 300 de apartamente. Problema care persista in piata rezidentiala nu este cererea, aceasta exista si este foarte mare, insa ne punem intrebarea daca exista si putere de cumparare”, a incheiat Reuven Havar.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri