10 / 12

Locul 9: CBRE – Eurisko

Compania CB Richard Ellis (CBRE), una dintre cele mai mari agentii imbiliare din lume, a preluat in luna februarie concurentul Eurisko, numarul doi si cel mai mare jucator independent de pe piata imobiliara din Romania, pentru suma de 35 milioane de dolari (24 milioane de euro).

Legat de aceasta tranzactie, Radu Lucianu (foto), managing partner al Eurisko a declarat ca ambele companii vor combina resursele si experienta personala pentru a oferi servicii de buna calitate.

"Vom lucra cu CBRE pentru toti clientii din regiune", a declarat Radu Lucianu.

Procesul de vanzare a companiei a inceput inca in octombrie 2006, iar in ultima jumatate de an, patru investitori strategici si doi financiari si-au manifestat interesul de preluare a companiei, in finala ramanand doi ofertanti: CBRE si Jones Lang LaSalle.

Consultantii Eurisko au fost casa de investitii Capital Partners si casa de avocatura Biris Goran, iar CB Richard Ellis a fost asistata de Badea Clifford Chance si PricewaterhouseCoopers.

Proprietarii Eurisko erau, inainte de tranzactie, Ionut Dumitrescu (14,5%), Dan Gabriel Marchivici (14,5%) si firma Fastahead, inregistrata in Cipru, care detinea 71% din firma. Compania Fastahead este controlata de fondatorii si executivii companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri