6 / 12

Locul 5: AEW Europe ľ Bel Rom

AEW Europe, parte a grupului Natixis Global Asset Management si proprietarul cladirii de birouri America House, a preluat la inceputul lui 2008 un parc de retail dezvoltat laTargu Mures de compania cu capital belgian Bel Rom Real Estate, in schimbul sumei 90 milioane de euro.

Potrivit consultantului Colliers, desi tranzactia a fost finalizata la inceputul anului 2008, negocierile au inceput in vara anului trecut. AEW Europe a fost consiliata in aceasta tranzactie de casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

European Retail Park Targu Mures se intinde pe suprafata de 140.000 de metri patrati si are suprafata totala construita de 70.000 de metri patrati, iar valoarea investitiei a fost de 60 milioane de euro.

Bel Rom Real Estate a inagurat deja doua parcuri de retail in Romania, in Sibiu si Targu Mures, ambele fiind vandute. Compania mai are in dezvoltare alte doua proiecte de acest tip in Braila si Bacau si a anuntat ca va construia peste 10 parcuri de retail si mall-uri in Romania.

AEW Europe este divizia londoneza a grupului de investitii american AEW Capital Management AEW Capital Management L.P., una din cele mai mari firme de administrare a fondurilor imobiliare din lume, ce administreaza active si obligatiuni in valoare de 50 miliarde de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri