9 / 11

Locul 8: Ioannis Papalekas - Eurobank Real Estate Investment

Un grup de fonduri de investitii, reprezentate in Romania de Ioannis Papalekas, un om de afaceri din Grecia extrem de discret, a vandut o cladire de birouri, pentru 40 milioane de euro, companiei de investitii imobiliare Eurobank Real Estate Investment.

“La tranzactia cu Eurobank Properties REIC s-a lucrat timp de 12 luni si au fost implicati trei avocati. Cladirea este situata in nordul Bucurestiului, are sapte etaje si aproximativ 23.000 metri patrati”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii casei de avocatura Biris Goran, care a asistat vanzatorii.

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas este cunoscut ca fiind unul dintre actionarii Jaguar Development, companie care a dezvoltat si centrul comercial City Mall din sudul Bucurestiului, pe care l-a vandut in urma cu doi ani.

Aceasta achizitie, cladirea Bancpost, este a doua investitie a Eurobank Properties in piata romaneasca, dupa cumpararea cladirii de birouri Eliade Tower, din nordul Bucurestiului”, a afirmat reprezentantul Coliers.

Eliade Tower a fost preluata in vara anului trecut pentru 26,25 milioane de euro, fiind construita pe un teren de 4.000 mp si avand zece etaje.

Topul celor mai mari 10 tranzactii imobiliare din 2008Articole recomandate