1 / 4

"Am uitat sa facem bani muncind"

„Lacomia de a dezvolta ne facea sa nu mai vedem nevoia reala a populatiei. Am uitat sa facem bani muncind. Tot ce mai putem face acum este sa invatam cum sa evitam o criza locala, dupa ce am pus accent pe superficialitate si am admirat prea mult smecherii”, a declarat Bogdan Georgescu (foto).

In opinia presedintelui Colliers, criza globala a salvat piata imobiliara de la o criza locala, inevitabila in urmatorii doi-trei ani, intrucat prea multe ”proiecte absurde” primeau finantare si erau dezvoltate. Actuala criza a afectat insa piata imobiliara doar la nivelul cererii, nu si la nivelul ofertei.

„Era o piata supra-aglomerata, in special cea de retail, care nu suporta nici macar un sfert din proiectele propuse spre finantare. Ne indreptam spre un colaps al pietei imobiliare, insa acum criza ne obliga sa ne uitam atent la fiecare proiect in parte, in caz contrar, dupa ce va trece criza globala ne-am putea confrunta cu una locala”, a adaugat oficialul Colliers.

Georgescu a dat ca exemple negative orasele Ploiesti si Arad, unde au fost anuntate cinci, respectiv noua centre comerciale. Pe langa proiectele anuntate, multe din cele deja livrate pe intreaga piata imobiliara s-au dovedit slabe calitativ, fiind dezvoltate doar cu intentia de a fi vandute, avand la baza rationamentul ca „se vinde orice, la orice pret”. Acest rationament nu mai este valabil acum si de aceea multi jucatori vor trebui sa aiba o intelegere pe termen lung, fara speculatii de moment.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri