2 / 4

Un departament inchis si doua restructurate

Colliers si-a lansat ieri raportul de piata pentru 2009, an in care compania isi va concentra atentia pe servicii corporate, adresate nevoilor de business to business si mai putin nevoilor legate de viata personala. Pentru aceasta noua strategie, compania a inchis departamentul de rezidential si pregateste lansarea de noi servicii, adaptate conditiilor economice actuale.

„Am inchis departamentul de rezidential, insa a fost o solutie de conjunctura, pentru ca nu mai era cerere pe piata. Jumatate din oameni au fost redistribuiti la alte departamente, iar ceilalti am observat ca si-au gasit deja de lucru la alte companii. Piata rezidentiala nu mai avea sinergie cu restul departamentelor”, a explicat Bogdan Georgescu.

Afacerile Colliers au scazut cu 17% in 2008

Pe segmentul de rezidential, Colliers va continua publicarea lunara a indicelui BREI (Bucharest Real Estate Index), insa nu mai ofera consultanta decat pentru doua proiecte: Asmita Gardens, situat in zona Splaiul Unirii-Calea Vacaresti si Seasons Residence, din apropierea orasului Brasov.

Schimbari au avut loc si in cadrul departamentului de retail, condus pana in iarna anului trecut de Monica Barbu. Ea va fi inlocuita in curand de Georgiana Andrei (foto), in timp ce departamentul de birouri va fi coordonat de Bogdan Georgescu, tranzactiile ramand in grija lui Horia Moldovan, alaturi de alti cinci agenti.

In piata de retail, Georgiana Andrei este de parere ca nimeni nu se mai astepta sa faca profit in 2009, retailerii fiind impartiti in trei categorii: cei fara putere de extindere, indiferent ce ajutor ar primi; cei cu finantare limitata, dar foarte atenti cu piata si cei cu finantare puternica, acestia din urma fiind singura salvare a dezvoltatorilor de centre comerciale in urmatorii doi ani.

„In prezent, 24 de centre comerciale se afla in constructie in Romania si este putin probabil ca in 2009-2011 numarul livrarilor sa fie mai mare de 24. Insa retailerii incearca sa isi securizeze locatiile, sperand ca aceasta criza va trece si atunci vor fi la locul potrivit, in momentul potrivit”, a declarat Georgiana Andrei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri