3 / 4

"Companiile se gandesc cum sa supravietuiasca in urmatorul trimestru"

Departamentul de birouri, care a detinut cea mai mare ponderea din veniturile inregistrate de Colliers in anul 2008, atingand o cota de piata de 50% la nivelul Capitalei, va ramane unul din pilonii de baza ai companiei, chiar daca nevoile corporatiilor s-au schimbat acum.

„Companiile se gandesc cum sa mai supravietuiasca inca un trimestru, poate chiar sase luni, insa nimeni nu spera sa se extinda suficient de mult in urmatorii doi ani astfel incat sa aiba nevoie de alte spatii de birouri”, a explicat presedintele Colliers.

Georgescu a argumentat ca pentru a primi finantare, un dezvoltator trebuie sa aiba un grad de pre-inchiriere de 50%, apoi constructia propriu-zisa dureaza aproximativ 18 luni, iar in acest moment, companiile nu isi mai gandesc strategia pe termen atat de lung.

In acest an, compania va miza pe departamentele de inchirieri (spatii industriale si birouri) si evaluari, in timp ce departamentul de investitii va avea o activitate redusa. „Speram sa completam anumite sectoare de piata, in care este o cerere de servicii este tot mai mare datorita faptului ca acum concurenta scade”, a mai spus Bogdan Georgescu, adaugand ca in cel mult o luna Colliers isi va muta sediul in cladirea Florescu Plaza (n.r.: Calea Floreasca, nr. 169) dezvoltata de Portland Trust.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 250 de birouri in 51 de tari, pe 6 continente si 9.300 angajati. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. In Romania, Colliers International este lider de piata si ofera servicii complete de consultanta imobiliara.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri