Mai putin de jumatate din magazine deschise

Mai putin de jumatate din magazine deschisePana la momentul deschiderii, au fost inchiriate 130 din cele 180 de magazine, insa astazi clientii mall-ului pot vizita doar 80, restul pana la 130 urmand a fi deschise in cel mult doua luni. Tot peste doua luni, reprezentantii Euroinvest spun ca vor include un patinoar sintetic, o sala de jocuri electronice si o pista de bowling.

„Contractele de inchiriere au fost semnate pe perioade cuprinse intre trei si zece ani, iar chiriile se situeaza intre 18 si 60 euro/mp/luna”, a declarat Mikael Harfi (foto), reprezentant al Euroinvest Intermed si membru al familiei Harfi, actionarul majoritar al companiei.

Surse din piata imobiliara afirma ca deschiderea mall-ului in stadiul actual si doar cu 85% din spatii inchiriate a fost una prematura, in mare parte impusa de chiriasii-ancora ai Grand Arena, precum hypermarketul Carrefour, care a investit 20 milioane de euro sau retailerul Flanco World, care a investit 1,5 milioane de euro in cel mai mare magazin Flanco din reteaua nationala.

Andreea Mihai (foto), marketing manager Carrefour Romania, a afirmat ca, in afara de hypermarketul din Grand Arena, grupul isi va continua extinderea in 2009, atat pe zona de hypermarketuri, cat si pe cea de supermarketuri prin Carrrefour Express, insa totul depinde de punctualitatea dezvoltatorii parteneri.

„In ceea ce ne priveste, puteam deschide hypermarketul inca de la data stabilita initial, adica la sfarsitul anului 2008”, a afirmat reprezentatul Carrrefour.

Dupa doua amanari, mall-ul Grand Arena se deschide pe astazi

Printre chiriasii centrului comercial se numara Sephora, Blu, Intersport, Costa Coffee, Deichmann, Spring Time, Kenvelo, Broaster Chicken, Centrofarm, Leonardo, Nokia, Arsis, Motivi, InMedio, Bamboo, Meli Melo, Otter, Tina R, Yellow Place, Say, Gatta, Sara Blu, Mela Verde, Germanos, Yves Rocher, Orsay, Sabrini, Sbarro, Benissimo, Jolidon, Cavaliere, Triumph sau Erros.

Proiect de 200 mil. euro, anulat

Proiect de 200 mil. euro, anulatGrand Arena Mall (foto) are o suprafata inchiriabila de 50.000 mp si a necesitat o investitie de 187 milioane de euro, 150 milioane de euro fiind banii dezvoltatorului, iar restul finantarea de la banca UniCredit. Pentru ca imprumutul bancar este atat de mic, Harfi afirma ca nu sunt probleme in ce priveste planurile de viitor ale companiei in Romania, alte doua centre comerciale fiind in stadiul de planificare.

„Proiectul pe care voiam sa-l dezvoltam la Brasov a fost anulat, dupa ce am facut studiul de fezabilitate, insa acolo nu aveam cumparat terenul, ci era doar asigurat, in cazul in care proiectul era fezabil. In prezent, ne gandim sa dezvoltam alte doua centre comerciale in Romania, insa suntem la stadiul de plan”, a adaugat Mikael Harfi.

La jumatatea anului trecut, Euroinvest a anuntat ca va dezvolta un n proiect in Brasov, compus din locuinte, centre comerciale si spatii de birouri, in care va investi peste 200 milioane de euro.

„Suprafata terenului din Brasov este de circa 44 de hectare: jumatate va fi folosita pentru construirea centrelor comerciale, iar restul pentru spatii de birouri si apartamente. Vom continua sa investim in zona de sud a Capitalei, unde avem deja terenuri si asteptam autorizatia de constructie pentru alte proiecte", spunea in vara anului trecut Lucien Harfi, presedintele si directorul general al Euroinvest Intermed.

Grand Arena Mall este amplasat pe Bulevardul Metalurgiei Nr. 12 si are o suprafata construita de 120.000 de mp, dispusa pe doua niveluri si 2.100 de locuri de parcare subterana. Reprezentantii companiei se asteapta la un trafic anual de 8-10 milioane de persoane.

Alte doua mall-uri din Bucuresti, pe lista deschiderilor din 2009

Alte doua mall-uri din Bucuresti, pe lista deschiderilor din 2009Urmatorul mall ce urmeaza a fi deschis in Bucuresti este AFI Cotroceni Park (foto), dezvoltat de de israelienii de la AFI Europe la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea. Inaugurarea sa este planificata in perioada septembrie- octombrie 2009, iar oficialii companiei spun ca, dupa deschidere, mall-ul va valora in jur de 500 milioane de euro.

AFI Cotroceni Park are o suprafata totala de 214.000 mp si o suprafata inchiriabila de aproximativ 76.000 mp, incluzand 300 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real, 20 de sali de cinema si primul IMAX din Romania (3D) si un zid de catarat.

Urmatorul pe lista este Sun Plaza, situat in zona de sud a Capitalei si avand o suprafata inchiriabila tot de 76.000 metri patrati. Dezvoltatorul EMCT si Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste, au anuntat deschiderea Sun Plaza in toamna acestui an, inaintea Craciunului. Sun Plaza va fi ancorat de un hipermarket Cora, un magazin de bricolaj bauMax, un magazin Mobexpert si un cinematograf multiplex dezvoltat de Cinema City.

Tot in 2009, va fi lansat si primul centru comercial cu brand-uri exclusiv de lux, Cocor Luxury Store, cu o suprafata de 10.000 mp, care va gazdui branduri precum Channel, Dior, Gucci, Vertu, Giorgio Armani, Givenchy, Calvin Klein, GF Ferre, Loewe sau Fendi.