1 / 4

Chiriile au scazut, dar euro a crescut

“Chiriile apartamentelor din blocurile «comuniste» au scazut cu pana la 30%, in timp ce in ansamblurile noi declinul este de aproximativ 20-25%. Cartierele cu cele mai mari scaderi sunt Militari si Drumul Taberei”, ne-a spus Lavinia Marciuc, Managing Partner al agentiei Coldwell Banker Banu Manta.

Faptul ca foarte multi proprietari nu au reusit sa-si vanda apartamentele la preturile dorite si au optat astfel pentru varianta inchirierii, rezultand un exces de oferta in piata, a fost principalul factor care a determinat scaderi ale chiriilor de pana la 30%.

“Acest an a inceput cu o scadere constanta a chiriilor la apartamentele din Bucuresti cu aproximativ 5% in fiecare luna, ajungand in martie 2009 sa fie cu 20% mai mici fata de perioada similara din 2008. Totusi, daca luam in calcul intarirea euro in raport cu leul, se poate spune ca, cel putin deocamdata, chiriile nu au scazut foarte mult”, enunta Silvia Vilceanu, general manager al siteului imobiliar AnunturiParticulari.ro

De aceeasi parere este si Lavinia Marciuc, de la Coldwell Banker Banu Manta, care afirma ca, in conditiile in care anul trecut cursul s-a situat in jurul valorii de 3,5 lei pentru un euro, iar in prezent cursul euro oscileaza in intervalul 4,15-4,2 lei, putem spune ca scaderile sunt nesemnificative, la valorea chiriilor in lei.

La ultimele tranzactii de ieri, un euro era cotat la 4,1645 - 4,1665 lei, in apreciere fata de moneda nationala. De la finele lunii martie leul a castigat putin peste 3% in fata euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri