1 / 4

Cuvantul cheie: confidentialitate

Mentor Finance, o subsidiara a Mentor Group Holdings, a acordat pana in prezent 35 de imprumuturi in Romania, Bulgaria si Moldova, ultima finantare fiind de aproximativ 15 milioane euro, pentru un proiect rezidential din Timisoara aflat in constructie. Numele clientului nu a fost dezvaluit, compania avand intotdeauna contracte de confidentialitate.

„Este un business foarte personal, desi implica clienti puternici si sume mari de bani, totul este personal. Cand cineva ma suna, imi spune «Trebuie sa ne intalnim, avem o problema si avem nevoie de ajutor cat mai rapid». Acum doi ani, replica era «Planuim sa dezvoltam un proiect, hai sa discutam». Timpul nu reprezenta atunci o problema majora, iar banii erau usor de obtinut”, povesteste Osnat Peled (foto), directorul de marketing si dezvoltare al Mentor Finance.

Solutiile de finantare pe care compania le furnizeaza pot veni din mai multe directii: un fond de investitii sau un investitor care vrea sa se alature proiectului aflat in situatie dificila, o banca locala sau una internationala, sau chiar o combinatie intre aceste solutii.

In acelasi timp, Mentor Finance isi rezerva dreptul de a modifica structura de finantare sau strategiile de marketing ale proiectului in cauza, lucru pe care dezvoltatorii il accepta, avand nevoie urgenta de bani. Cei mai multi clienti ai companiei vin din sectorul rezidential, iar majoritatea proiectelor contin greseli de marketing sau de vanzari, insa atunci cand aceste erori sunt identificate, viziunea asupra proiectului se schimba.

„Dupa mai multi ani de marketing, imi este usor sa inteleg ce se intampla cu un anumit proiect, daca va avea sau nu succes. Atunci cand cred intr-un proiect, il pot vinde mai departe bancilor, investitorilor sau fondurilor. Insa cred ca nu mai poate fi salvat atunci cand identific prea multe greseli si trebuie sa o spun direct”, afirma Peled.

De obicei, compania obtine finantarea necesara in trei-patru luni, dar intotdeauna au loc si schimbari de marketing, cele doua fiind strans legate. Pentru proiectul de la Timisoara, suma de 15 milioane de euro a fost obtinuta in urma unui joint-venture intre un fond international si un grup de investitii privat. Inainte de acest proiect, Mentor Finance a mai avut un client din piata rezidentiala.

„Era parte dintr-un imprumut care fusese deja dat, insa ne intrebam daca banca va continua sau se va opri. A fost un succes, iar proiectul este unul bun, amplasat in zona centrala a Bucurestiului”, a precizat oficialul companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri