2 / 5

Un contract cu clauze pacalitoare

Contractul semnat de Dragos Dehelean, in anul 2006, pentru cumpararea apartamentului din blocul T3 (foto) al Planorama, continea cateva clauze in favoarea dezvoltatorului, insa formulate astfel incat niciunul din sutele de clienti ai proiectului nu s-au ingrijorat atunci.

Una din aceste clauze se refera chiar la intarzierea livrarii. Astfel, vanzatorul, Euro Habitat, isi asuma obligatia fata de cumparator de a executa finalizarea la data mentionata intial si sa predea cumparatorului proprietatea finalizata la data promisa (n.r.: 06.07.2007).

“Nerespectarea acestei obligatii de catre vanzator si intarzierea in predarea proprietatii confera cumparatorului dreptul de percepe penalitati de 0,02% din pretul proprietatii, cu conditia ca a) cuntumul penalitatii sa nu depaseasca 10% din pretul proprietatii si b) data finalizarii si data predarii pot fi prelungite cu 90 de zile calendaristice de la data stabilita initiala, fara ca aceasta prelungire sa atraga dupa sine aplicarea de penalizari de intarziere pentru vanzator”, se mentioneaza in contractul de vanzare-cumparare.

In plus, in cazul litigiilor care apar in legatura cu executarea, incalcarea sau rezilierea contractului, acestea pot fi solutionate doar de catre Curtea Internationala de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Industrie si Comert a Capitalei si nu de Tribunalul Bucuresti. In realitate insa, instanta mentionata se numeste Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si are ca scop solutionarea litigiilor de Comert exterior.

Contractul a fost semnat de cele doua parti, Drahos Dehelean, in calitate de cumparator, si israelianul Cohen Yaniv, director al Euro Habitat.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri