1 / 4

Charles Krick se intoarce in Statele Unite

Charles Krick (foto) s-a aflat in fruntea companiei inca din anul 2007, de la revenirea JLL pe piata locala. Dupa doi ani si jumatate, el a decis sa se intoarca in Statele Unite, din motive personale.

“Plecarea mea din Romania este o chestiune personala si nu tine de business. Plec cu un sentiment de tristete pentru ca am crescut aceasta companie si am vazut-o cum se dezvolta, cum intampina greutati si cum le depaseste. Insa exista o rascruce cand orice om trebuie sa aleaga intre viata personala si cariera, iar eu ma aflu acum la aceasta rascruce”, a declarat Charles Krick, intr-un interviu acordat Wall-Street.

Krick nu exclude posibilitatea unei reintoarceri in Romania, piata de care spune ca se simte “legat emotional”. In opinia sa, tara noastra mai are inca multe oportunitati de explorat, chiar daca ultimele luni au fost dificile.

“Vom vedea cateva tranzactii de investment si anul acesta, insa lucrurile vor incepe sa se miste abia din 2010. Este esential ca vanzatorii sa aiba asteptari mai realiste si ca toti participantii sa joace dupa reguli transparente”, a explicat fostul sef al companiei Jones Lang LaSalle.

Lipsa de experienta si de profesionalism a multor jucatori din piata au fost printre cele mai importante dezavantaje ale real estate-ului local. La acestea se adauga starea infrastructurii, care are nevoie de imbunatatiri consistente.

“Au fost multi jucatori, atat dezvoltatori, cat si consultanti, fara experienta in imobiliare, ce cautau doar profit rapid. De acum inainte insa, lucrurile se vor schimba: fara experienta in domeniu, calitatea serviciilor sau a produselor si fara profesionalism, niciun jucator nu va rezista”, mai spune Krick.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri