Garden of Eden, regandit pentru a se apropia de Prima Casa

Garden of Eden, regandit pentru a se apropia de Prima CasaDupa ce in luna iunie GTC a anuntat ca ingheata proiectul Garden of Eden, situat in zona de nord a Bucurestiului, acum seful companie spune ca il va regandi, pentru a adapta preturile la noua realitate a pietei rezidentiale.

“Guvernul este cel care a fixat trendul: prin programul Prima Casa, el a indemnat romanii sa cumpere apartamente mici si ieftine. Dar noi nu aveam aceasta marfa, ci o marfa veche de doi ani, care nu mai era potrivita. De aceea, in prezent, ne gandim sa transformam locuintele din Garden of Eden in unele mai ieftine, de circa 80.000 euro, pentru a se apropia de cerintele Prima Casa, dar, in acelasi timp, sa nu devina niste locuinte urate”, a declarat Shimon Galon (foto), CEO al GTC.

Garden of Eden trebuia sa cuprinda aproape 2.000 de apartamente, dezvoltate pe un teren de 11 hectare. Odata regandit proiectul, GTC spera sa inceapa lucrarile de constructie in primavara anului viitor.

Pe langa acest proiect, dezvoltatorul mai are in dezvoltare ansamblul Rose Garden, amplasat in cartierul Colentina. Din cele 900 de apartamente, au fost vandute 700, dintre care 250 au fost deja livrate.

“In Rose Garden ne-am acoperit cheltuielile, astfel incat putem spune ca cele 200 de apartamente nevandute reprezinta profitul. Vanzarile merg insa bine, de la inceputul anului am vandut 3-4 apartamente pe luna”, a adaugat Shimon Galon.

Birourile raman miza: Un nou proiect, de 60 mil. euro

Birourile raman miza: Un nou proiect, de 60 mil. euroSeful GTC Romania spune ca miza companie va ramane segmentul spatiilor de birouri, care sunt cel mai simplu de construit, dar si cele mai profitabile investitii. GTC a vandut in trecut primele doua proiecte de birouri dezvoltate: America House, pentru 120 milioane de euro si Europe House, pentru 32 milioane de dolari.

Recent, compania a finalizat proiectul City Gate, din apropiere de Piata Presei Libere, prima cladire fiind livrata saptamana trecuta. Proiectul este inchiriat in proportie de peste 85%, printre chiriasii find Microsoft, Romtelecom, Millennium Bank, si Autoitalia. Veniturile anuale incasate de GTC din chiriile City Gate sunt de peste 12 milioane de euro.

“Birourile raman cele mai profitabile, insa, din pacate, nu mai sunt terenuri bune in Bucuresti. Suntem in negocieri pentru un teren din zona de nord, in apropiere de City Gate si speram ca anul viitor sa incepem lucrarile de constructie. Va fi un proiect dezvoltat in trei etape, fiind o investitie de circa 60 milioane de euro” a declarat Shimon Galon.

Supafata pe care ar urma sa fie construit proiectul de birouri este de 10.000 mp, iar suprafata inchiriabila va fi de 28.000 mp. "Am incredere in continuare in piata de birouri, chiar daca pe partea de inchirieri lucrurile s-au schimbat in ultima vreme. Spre exemplu, daca acum doi ani lucram cu un singur agent, in prezent lucram cu 3-4", a mai spus Galon.





Un nou mall si o extindere pentru a face fata concurentei

Un nou mall si o extindere pentru a face fata concurenteiLa sfarsitul saptamanii trecut, GTC a inaugurat cel de-al treilea centru comercial Galleria, in orasul Piatra Neamt, in urma unei investitii de 20 milioane de euro. Chiria medie este de 18-19 euro/mp/luna, suprafata inchiriabila fiind de 15.000 mp.

Proiectul este inchiriat in proportie de aproape 90%, insa in prima zi au fost deschise doar 15 magazine, estimarile dezvoltatorului fiind ca numarul magazinelor deschise se va dubla pana in octombrie. In aceasta saptamana, GTC va incheia un contract cu retailer-ul New Yorker.

“Urmatorul centru comercial il vom deschide peste un an, in orasul Arad, investitia fiind de 75 milioane de euro. De asemenea, vrem sa extindem proiecul din Buzau, unde concurenta are un proiect asemanator chiar peste drum. Dar asa se intampla in imobiliare: fiecare este mandru, crede ca proiectul sau este mai bun si il va ucide pe al vecinului”, a declarat Shimon Galon.

Galleria Buzau va fi astfel extins cu 4.000 mp de spatii de retail si 2.500 mp ce vor reprezenta un cinematograf cu sase sali, investitia fiind estimata la 7 milioane de euro. Centrul comercial este amplasat chiar vizavi de proiectul Aurora, dezvoltat de Cometex, divizia de real estate a grupului Altex.

“Proiectul din Buzau merge acum pe profit, insa au fost multe luni in care am strans din dinti si am mers mai departe. Am pierdut un singur chirias, Alexandra Books, pentru ca a dat faliment”, a incheiat Galon.

Pana in prezent, au fost inaugurate trei mall-uri Galleria, in orasele Buzau, Suceava si Piatra Neamt, lantul de centre comerciale fiind dezvoltat in parteneriat cu Aura Europe S.A. , un dezvoltator imobiliar din Luxembrug.