1 / 4

Cate spatii de retail sunt fara chiriasi?

Numarul mare de spatii libere, combinat cu perioada de timp destul de ridicata, in care acestea nu reusesc sa-si gaseasca chiriasi noi, nu fac decat sa confirme ca lucrurile nu stau tocmai bine; ba mai mult, ca ar putea sa fie mai rau, se arata in raportul companiei.

“In acest moment, pe Calea Victoriei sunt aproximativ 20 de spatii goale, in conditiile in care acum un an de zile puteai gasi disponibile imediat doua, cel mult trei. Intre Piata Romana si Piata Unirii, sunt peste 14 spatii goale, iar intre Perla si Piata Dorobanti, 4 unitati disponibile acum”, a declarat Gabriela Nicolae (foto), senior broker in cadrul departamentului de retail al The Advisers.

Mai mult, in centrele comerciale existente in Bucuresti, rata de neocupare in cazul proiectelor de success este situata la 5-10%, in timp ce in alte cazuri, rata de neocupare ajunge pana la 60%.

“Realitatea este ca nimeni nu stie ce urmeaza, proprietarii nu au o strategie clara pentru viitor. Asa ca multi ar trebui sa gaseasca metode pentru umplerea spatiilor disponibile sau pentru cresterea numarului de cumparatori, care sa mai anime atat mall-urile, cat si arterele stradale”, mai spune consultantul The Advisers.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri