1 / 6

Dezvoltatorii vor fi tentati sa ridice preturile

Plafonul acordat initial pentru clientii programului Prima Casa, 60.000 euro, era suficient de bun, considera Ionut Negoita (foto), proprietarul Domus Stil, iar preturile competitive.

„Urcarea la 80.000 euro nu va incuraja piata imobiliara sa se extinda si sa se imbunatateasca. Va afecta cumparatorii de apartamente in doua feluri: dezvoltatorii vor fi tentati sa ridice preturile, iar cumparatorii vor avea de platit mai mult pentru acelasi apartament. Acest fapt nu va ajuta la relansarea pietei imobiliare din Romania”, a declarat, pentru Wall-Street, Ionut Negoita.

Fratii Negoita au dezvoltat, prin intermediul companiei Domus Stil, ansamblul Confort City, amplasat in zona Vitan Barzesti, care cuprinde 1.680 de apartamente.

Si Adrian Crivii, director general al companiei de evaluare Darian, sustine ca ridicarea plafonului de garantare va avea ca efect scumpirea apartamentelor. Din experienta anului trecut, Crivii este de parere ca programul nu a reusit sa animeze piata imobiliara, avand doar un caracter preponderent de ajutor pentru tinerii aflati in prag de cariera.

„Ridicarea plafonului la 80.000 de euro nu va avea ca rol decat marirea artificiala a pretului pentru apartamentele cu doua camere spre aceasta suma si, in mod special a locuintelor noi, deci un sprijin pentru dezvoltatori", ne-a explicat seful Darian.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri