1 / 4

Piata de evaluare, 25 mil. euro in 2009

Veniturile inregistrate de compania de evaluare Darian in 2099 au fost de 10,5 milioane de lei (2,48 milioane de euro) , in scadere cu aproximativ 25% fata de anul precedent. In ceea ce priveste profitul, Adrian Crivii (foto), seful Darian, a refuzat sa ofere cifre, spunand doar ca a fost „un profit suficient pentru primul an de criza”. In plus, cine spune ca nu a pierdut bani in 2009, nu este complet sincer, crede el.

„Piata de evaluare a scazut de la 32 milioane de euro la 25-26 milioane de euro in 2009. Estimam ca va ramane in jurul acestui nivel si in 2010”, explica Adrian Crivii. El subliniaza ca Darian reusit sa isi pastreze cota de piata in intervalul 10-15%, iar veniturile consultantilor au crescut cu circa 5%.

„Criza este precum viscolul, cand vine nu te poti opune, dar poti diminua pagubele. Asa ca primul lucru pe care il faci este sa inchizi geamurile. In business, asta inseamna sa spui stop cheltuielilor. In cazul Darian, am redus costurile operationale cu 24%, dar nu am micsorat salariile angajatilor. Sa scazi salariile intr-o perioada de criza este un cutit cu doua taisuri”, afirma Crivii.

In ceea ce priveste structura veniturilor obtinute in 2009, cea mai mare pondere a revenit evaluarilor de proprietati imobiliare pentru garantarea imprumuturilor bancare, respectiv 65% din cifra de afaceri. 20% din venituri au fost reprezentate de evaluari pentru imprumuturi financiare, iar 15% de evaluarile de companii, respectiv achizitii, fuziuni si delistari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri