1 / 4

Start la investitii imobiliare

Primii care s-au aventurat intr-o noua achizitie importanta in 2010 au fost sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI), acelasi fond de investitii care a realizat cea mai mare tranzactie imobiliara din 2009, respectiv cumpararea parcului comercial European Park Braila, de la BelRom Real Estate in schimbul a 63 milioane de euro.

Parcurile comerciale au ramas si in acest an in atentia NEPI, fondul de investitii platind aproape 21 milioane de euro grupului Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan (foto), pentru locatiile inchiriate de operatorii Auchan si Bricostore in Pitesti. Cele doua locatii genereaza un venit net anual de 4,67 milioane de euro, potrivit anuntului facut de NEPI pe bursa londoneza.

Hipermarketul Auchan ocupa o suprafata inchiriabila de 13.600 mp si a fost deschis in luna noiembrie 2007, in timp ce Bricostore are o suprafata inchiriabila de 9.500 mp, fiind inaugurat in aceeasi perioada. Iris Shopping Center Pitesti, cu o suprafata inchiriabila de circa 33.000 mp, mai include si o galerie comerciala, cu o suprafata de circa 7.000 mp, care a ramas deocamdata in proprietatea grupului Agrig 35.

Relatia sud-africanilor cu omul de afaceri Alexander Hergan nu este una noua, NEPI cumparand in anul 2008 doua firme de la o companie din grupul Avrig 35, care detineau impreuna 18 proprietati in diferite orase din tara, cele mai multe fiind sucursalele de judet ale bancii Raiffeisen. Valoarea investitiei, dupa scaderea datoriilor, a fost de circa 46,3 milioane euro.

Din consiliul director al NEPI fac parte, printre altii, si Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac Bank, Martin Slabbert, managing director al NEPI si Steven Van Den Bossche, co-fondator al BelRom.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri