2 / 7

Casa de BCA si caramida

Caramida si betonul celular autoclavizat (BCA) sunt cele mai intalnite materiale de constructii de pe piata romaneasca atunci cand vine vorba de constructia unei locuinte.

Casele din caramida sau BCA au o durata de viata mai mare comparativ cu locuintele construite cu alte materiale de constructii si prezinta o siguranta sporita in ceea ce priveste structura de rezistenta. De asemenea, casele din caramida sau BCA au avantajul de a izola fonic mult mai bine decat cele din lemn, de exemplu.

Dezavantajele unei locuinte din BCA/caramida sunt date de confortul termic scazut, de costurile ridicate de constructie, precum si de perioada mai lunga de constructie.

Constructia unei case din caramida sau BCA costa 130-150 de euro/mp la rosu si poate ajunge la 500-550 de euro/mp la cheie, arata site-urile de specialitate consultate de Wall-Street.

Costul la rosu al casei este dat 70% de materiale de constructii si 30% de manopera. Intrucat costul materialelor reprezinta principalul element al costurilor, realizarea casei in regie proprie nu poate determina o scadere semnificativa a pretului final.

Totodata, proiectului casei se poate realiza la un cost de 10-25 de euro/mp.

In functie de rapiditatea de obtinere a autorizatiilor de constructie, ridicarea unei case cu o suprafata de 150 mp se poate finaliza in 3-6 luni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri