3 / 7

Casa de lemn

Pretul unei case din lemn masiv este de circa 350-400 de euro/mp (fara TVA), potrivit specialistilor.

In functie de constructor, ridicarea structurii (casa la rosu) dureaza 1-2 saptamani, in vreme ce beneficiarii se pot muta in locuinta dupa 2-2,5 luni.

“Cele mai importante avantaje ale unei case din lemn sunt rapiditatea de constructie si confortul termic. O casa care are o structura de lemn este mult mai calduroasa iarna, iar vara este racoroasa. De asemenea, un alt avantaj pe care il are o casa din lemn este rezistenta la cutremure, datorita elasticitatii materialelor de constructii”, spune reprezentantul unei firme din Constanta, specializata in constructia de case din lemn.

Pe de alta parte, marele dezavantaj al unei case din lemn este rezistenta foarte slaba la foc, in ciuda materialelor ignifuge cu care se trateaza materia prima.

“Un alt minus al casei din lemn este durata de viata mai mica in raport cu o casa clasica, din BCA sau caramida. In medie, o casa din lemn rezista 100 de ani, fata de 200 de ani in cazul unei locuinte din BCA sau beton. In Germania exista insa si case din lemn care au o vechime de peste 1.000 de ani”, mentioneaza reprezentantul firmei de constructii.

Cei interesati sa-si faca finisajele pe cont propriu ar trebui sa stie ca pretul unei case din lemn la rosu (structura + manopera) este circa 150 de euro/mp.

De asemenea, realizarea proiectului unei case de lemn costa 10 euro/mp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri