1 / 6

Pentru garsoniere, chiriile pleaca de la 250 euro

Pentru o garsoniera amplasata in centrul Capitalei, in zone precum Unirii, Universitate, Piata Romana sau Piata Victoriei, chiriile variaza intre 250-380 euro/luna, in functie de tipul cladirii in care este situata proprietatea (vila sau bloc), starea imobilului (anul constructiei sau riscul seismic) suprafata, finisaje si dotari, spune Bogdan Mihalcea (foto), broker proprietar al agentiei imobiliare Re/Max Advantage.

Mihalcea da exemplu o garsoniera din zona Magheru, aflata la etajul 3 intr-un bloc cu 8 etaje si avand suprafata de 30 mp, pentru care proprietarul cere o chirie de 350 euro/luna.

Pentru 380 euro/luna poata fi inchiriata o garsoniera amplasata in zona Unirii, in apropiere de Piata Alba Iulia, potrivit datelor publicate de portalul imobiliare.ro. Locuinta este decomandata, are o suprafata de 42 mp, este mobilata si utilata si se afla la etajul 4/10.

“In zonele ultracentrale, chiriile vor fi intotdeauna peste medie, dar asta nu inseamna ca nu se gasesc si oferte bune, considerate oportunitati. Garsonierele se inchiriaza in medie cu 350-400 euro, dar exista situatii in care pretul scade chiar la 250 euro, pentru garsoniere cu dotari mai modeste”, explica Silvia Vilceanu, manager al portalului anunturiparticulari.ro.

O astfel de oportunitate a avut Ioana (28 de ani), care a inchiriat o garsoniera de 30 mp, cu terasa de 15 mp, pe Calea Victoriei, in zona Dacia. Ioana plateste o chirie lunara de 320 euro, negociata inca de la inceput cu proprietarul, care cerea initial 400 euro/luna.

„Am inchiriat-o anul trecut, in luna iunie, dupa doua luni de cautari. Cel mai mare obstacol pe care l-am intampinat a fost neconcordanta informatiilor precizate in anunt cu garsoniera propriu-zisa, conditiile oferite cu adevarat erau mai prejos fata de specificatiile din anunt”, povesteste Ioana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri