1 / 5

Tranzactii de 108 mil. euro in primul trimestru

Volumul investitiilor imobiliare in piata locala a ajuns la 108,34 milioane de euro in primul trimestru, fata de cinci milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, arata cel mai recent studiu al companiei DTZ Echinox, unul din principalii jucatori de pe piata de consultanta imobiliara.

Tranzactiile luate in calcul de DTZ Echinox au fost vanzarea retelei de magazine Plus, detinuta de grupul Tengelmann, catre germanii de la Lidl, valoarea tranzactiei fiind estimata la 80 milioane de euro. Cele peste 100 milioane de euro au mai venit din vanzarea locatiilor Auchan si Bricostore din Pitesti, tranzactie incheiata intre grupul Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, si fondul de investitii sud-african New Europe Property Investments (NEPI).

Alte dou tranzactii anuntate in primul trimestru au fost vanzarea unei cladiri de birouri, operatorul Cinema City platind 1,4 milioane de euro, si vanzarea unei participatii de 50% in cadrul centrului comercial Atrium Center Arad, pentru 6 milioane de euro.

“Categoric primul trimestru a fost mai bun decat ma asteptam. M-am intors de la Cannes (n.r: locul unde s-a desfasurat targul imobiliar MIPIM) entuziasmat. Am discutat cu investitori institutionali, dati disparuti in ultimele ani, subiectele fiind proiectele de birouri, precum si tot ceea ce aduce un venit sigur”, povesteste Cristian Ustinescu (foto), coordonatorul departamentului de investitii al DTZ Echinox.

Desi 2009 a fost un an greu pentru piata de consultanta imobiliara, pentru Ustinescu a insemnat intermedierea celei mai mari tranzactii imobiliare, vanzarea parcului European Park Braila pentru 63 milioane de euro. Cumparatorul, fondul sud-african NEPI, a ramas si in acest an unul din cei mai activi investitori din piata locala, consolidandu-si ulterior pozitia prin cumpararea unei parti din Iris Shopping Center Pitesti.

Negocierile celor de la NEPI pentru proiectul din Pitesti au inceput cu mult inaintea celor pentru parcul din Braila, insa tranzactia cu BelRom (n.r: vanzatorul European Park Braila) a fost finalizata mai rapid”, explica specialistul DTZ Echinox.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri