1 / 4

Prima licitatie, pe 3 iunie

Pe 30 aprilie, Tribunalul Municipiului Bucuresti a dispus inceperea procedurii falimentului companiei MLS Oradea, partea a grupului irlandez Miva, aflata in procedura de insolventa inca din toamna anului trecut.

MLS Oradea, dezvoltatorul centrului comercial Tiago Mall Oradea, va fi scos la vanzare luna viitoare, in cadrul unei licitatii al carei pret de vanzare este de 35,5 milioane de euro plus TVA, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, desemnata lichidator judiciar.

“Pentru ei, falimentul a fost singura solutie, intrucat nu se puteau reorganiza. A fost realizat un raport de evaluare de catre compania Colliers International si s-a stabilit valoarea de 35,5 milioane de euro. Prima licitatie va avea loc pe 3 iunie”, a declarat Andreea Anghelof, partener in cadrul Casei de Insolventa Transilvania.

La inceputul anului 2009, Mivan Development, dezvoltatorul proiectului Liberty Center din cartierul Rahova, si grupul Moritz au anuntat ca vor creste cu 10% investitia programata pentru Tiago Oradea, pana la 66 milioane de euro, motivul fiind introducerea unui patinoar permanent. La acea vreme, proiectul era inchiriat in proportie de 50-55%, agentul exclusiv de inchiriere fiind tot compania de consultanta imobiliara Colliers International.

“Vom continua investitiile pe care ni le-am propus in Romania cu toate problemele actuale de pe piata financiara. Nu vom renunta in nici un caz la proiectele noastre”, spuneau in toamna anului 2008 reprezentantii Mivan Development. In aceea perioada, dezvoltatorul isi propunea sa inaugureze mall-ul de la Oradea in anul 2009 si, in total, sa deschida trei centre comerciale pana in 2011.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri