1 / 4

Drumurile si bordurile, cele mai mari probleme

Dezvoltatorul Adama, controlat de fondurile de investitii Tiger Global si Immoeast, are in constructie circa 500 de apartamente pe piata locala, la care se adauga alte 500 finalizate.

Asher Lax (foto), directorul de marketing si vanzari in cadrul Adama, recunoaste ca in ultimul an vanzarile au mers greu, desi au scazut preturile cu 10-15%, insa considera ca situatia pietei imobiliare nu este neaparat mai grava decat a altor sectoare.

“Multi dezvoltatori au inghetat proiectele si unii chiar au renuntat la planurile pentru Romania, insa acest lucru nu se intampla doar in imobiliare. Multi investitori au bani pentru Romania, dar planurile lor sunt blocate de starea infrastructurii. Nu avem drumuri, iar asta este problema statului. O companie privata ar vrea sa faca un hotel sau o fabrica de mobila la capatul drumului, daca acel drum ar fi bun”, spune reprezentantul Adama.

In opinia sa, Romania are prea putine drumuri si prea multe borduri, iar aceste lucruri atarna greu in ochii potentialilor investitori. Nu este vorba de potential, spune Lax, Romania are potential pentru dezvoltari imobiliare sau pentru dezvoltarea turismului, insa fara infrastructura acest potential ramane doar la nivel teoretic.

“Statul ar trebui sa se implice mai mult in crearea unei infrastructuri si mai putin in constructia de sali de sport sau patinoare. Romania este o tara bogata, dar nenorocita de guverne. Toate au contribuit la acest lucru, unul dupa altul”, afirma directorul de marketing si vanzari al Adama.

Asher Lax are 60 de ani, s-a nascut in orasul Baia Mare, insa a plecat in Israel la varsta de zece ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri