1 / 4

Tinta portalului imobiliar: 2.500 de credite ipotecare

In prima jumatate a anului, BCR a vandut 570 de credite ipotecare pentru locuintele achizitionate prin agentiile si dezvoltatorii imobiliari parteneri. Pana in anul 2012, banca isi propune sa vanda 2.500 de credite ipotecare cu ajutorul portalului bcrimobiliare.ro, mizand in special pe locuintele noi.

“Ne propunem sa finantam achizitia a 2.500 de locuinte pana la sfarsitul anului viitor prin intermediul portalului imobiliar: 1.000 de locuinte cu ajutorului agentiilor imobiliare si 2.500 prin dezvoltatorii parteneri”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv al directiei credite de retail in cadrul BCR.

Coroianu estimeaza ca piata creditelor ipotecare se va relansa anul viitor. Miza bancii este pe locuintele noi, un motiv fiind reprezentat si de faptul ca BCR a finantat puternic proiectele imobiliare dezvoltate in ultimii ani. De exemplu, Adama a dezvoltat doua proiecte rezidentiale cu finantare de la BCR: unul in Ploiesti si altul in Brasov. Multi dintre cumparatorii apartamentelor au contractat credite tot la BCR.

“Pana in prezent, BCR a acordat credite in valoare de 1,5 milioane de euro pentru clientii Adama”, a precizat Asher Lax, director de marketing si vanzari in cadrul dezvoltatorului Adama.

In acest an, BCR a acordat credite ipotecare de circa 20,5 milioane de euro.

Banca a lansat ieri portalul bcrimobiliare.ro, care se adreseaza agentiilor imobiliare si dezvoltatorilor, valoarea investitiei nefiind facuta publica. Agentiile si dezvoltatorii pot publica gratuit anunturile pe site, dupa ce incheie un protocol cu banca.

Pana in prezent, 170 de agentii si 90 de dezvoltatori si-au postat ofertele pe portalul BCR. Printre dezvoltatorii care isi promoveaza locuintele pe bcrimobiliare.ro se numara: RPF Development (dezvoltatorul proiectului Vitan Residence), Domus Stil (companie controlata de fratii Ionut si Robert Negoita) si Tiriac Imobiliare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri