1 / 4

Retailul va aduce 25% din afacerile companiei

Are 33 de ani si este unul dintre cei mai experimentati manageri din piata centrelor comerciale. A lucrat timp de peste 11 ani in cadrul Anchor Grup, ocupandu-se de inchirierea si administrarea spatiilor din Bucuresti Mall si Plaza Romania, precum si de extinderea celor doua centre comerciale si de dezvoltarea primului mall din Chisinau. La sfarsitul anului trecut insa, Radu Tanasescu (foto stanga) a demisionat din functia de director operational al Anchor Grup, iar trei luni mai tarziu si-a anuntat intrarea pe piata de consultanta imobiliara, devenind managing partner al diviziei de retail lansata de Coldwell Banker Affiliates of Romania.

“Ne-am cunoscut anul trecut. Ne-am imprietenit si am decis sa lucram impreuna. A fost vorba de chimie”, povesteste Valentin Ilie (foto dreapta), CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania. Radu Tanasescu a devenit astfel actionar, alaturi de Coldwell Banker, al noii divizii care va avea ca obiect de activitate inchirierea si administrarea de centre comerciale. In contextul actual al pietei imobiliare, Valentin Ilie estimeaza ca aceasta divizie va genera circa 25% din afacerile companiei in 2011.

Pentru inceput, divizia coordonata de Radu Tanasescu isi propune sa “castige” proiecte comerciale in Bucuresti si in tara, pentru care sa ofere servicii complete de administrare si inchiriere, fiind vizate in principal centrele comerciale cu probleme. Activitatea de inchiriere a spatiilor individuale din cadrul unui proiect nu intra deocamdata pe lista prioritatilor celor doi manageri.

“Putem face si operatiuni independente, insa cu accent pe property management si nu pe inchirieri, unde sunt deja jucatori activi. Noi vrem sa facem lucruri pe care altii nici macar nu le-au atins si sa ne orientam cat mai mult catre managementul total al centrelor comerciale”, adauga Valentin Ilie.

Din punctul sau de vedere, experienta pe care Radu Tanasescu o aduce in calitate de manager care a lucrat direct pentru un dezvoltator este cel mai important avantaj al noii divizii. “Vrem sa facem «third party management», ceea ce altii nu stiu sa faca. Radu a fost acolo, nu exista niciun consultant care a venit din cealalta parte a baricadei”, subliniaza Ilie.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri