Mobius: Euro va iesi mai puternic din criza

Mobius: Euro va iesi mai puternic din crizaMark Mobius, seful Fondului Proprietatea si supranumit Guru al pietelor emergente, considera ca euro va iesi mai puternic din criza, la fel si Uniunea Europeana, scrie money.ro.

„Acum are loc un proces de negociere in Europa intre cei care sustin ideea tiparirii de bani pentru a capitaliza bancile cu bilanturile slabite (de criza datoriilor - n.r.) si cei care vor sa traiasca in continuare fara probleme. Pana la urma vor cadea de acord si atunci euro va fi mai puternic decat atunci cand a intrat in aceasta poveste. La fel si Uniunea Europeana“, a declarat aseara Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group.

Ce cred analistii despre bugetul de stat: Impresia este ca traim intr-o lume paralela

Ce cred analistii despre bugetul de stat: Impresia este ca traim intr-o lume paralelaPrognozele de crestere a veniturilor prevazute in bugetul pentru 2012 sunt prea optimiste pentru ca cei care au lucrat la constructia bugetului au avut o abordare pur contabila, iar lipsa de transparenta a Guvernului si a unei strategii de creare de noi locuri de munca contureaza o perspectiva nerealista a bugetului pentru anul viitor - aceasta este concluzia la care au ajuns economistii, oamenii de afaceri si analistii, noteaza zf.ro.

"Am impresia in acest moment ca traim intr-o lume paralela, nu ne dam seama ce urmeaza ca perspectiva de crestere economica, pe ce model de crestere economica ne bazam”, este de parere Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank.

Un nou job: tepar in asigurari

Un nou job: tepar in asigurariNumarul tentativelor de fraudare a asiguratorilor a crescut semnificativ in ultimii ani.

"In ultima perioada au aparut dese situatii in care anumite persoane au incercat, si unele chiar au reusit, sa fraudeze compania de asigurari. Principalele metode pe care le-am identificat sunt emiterea de polite RCA false si insusirea primelor incasate, nedepunerea de catre brokeri sau agenti a primelor de asigurare incasate, folosirea de catre persoane neautorizate a userelor ce au fost legal incredintate unor intermediari", arata o nota elaborata de catre departamentul antifrauda al unei mari companii de asigurari, potrivit evz.ro.

Cat de atractiv este Tarom pentru cumparatori: "Nu as investi niciun cent in companie"

Cat de atractiv este Tarom pentru cumparatori: "Nu as investi niciun cent in companie"Vanzarea a 20% din actiunile Tarom la Bursa de Valori este un proces anevoios. Ministerul Transporturilor a anulat recent licitatia pentru alegerea intermediarului, ca urmare a interesului scazut din partea companiilor de brokeraj. Nici la nivel de atractivitate, insa, linia aeriana nu sta prea bine, specialistii in domeniu fiind reticenti.

“Nu as investi niciun cent in aceasta companie, pierde bani”, spune Jozsef Varadi, directorul executiv al liniei aeriene low-cost Wizz Air, cel mai mare operator aerian din regiune, scrie dailybusiness.ro.