Alarma: incasarile din TVA sunt in picaj

Alarma: incasarile din TVA sunt in picajDupa cresterea economica spectaculoasa din al treilea trimestru, de 4,4%, T4 a inceput cu o veste proasta: picajul incasarilor din TVA. Sumele colectate din TVA au revenit in octombrie in teritoriul negativ, inregistrand o scadere de 4,6% comparativ cu aceeasi luna din 2010, dupa mai bine de un an de cresteri neintrerupte, scrie zf.ro.

Evolutia nefavorabila a incasarilor din TVA arunca o umbra de indoiala cu privire la modul in care cresterea taxei la 24%, care a salvat deficitul bugetar in 2010 si 2011, va ajuta bugetul si anul viitor.

Criza linseaza șefii Raiffeisen: Renuntati la 30% din salariu sau plecati!

Criza linseaza șefii Raiffeisen: Renuntati la 30% din salariu sau plecati!Raiffeisen Bank Romania a cerut unor angajati cu funcții de conducere sa aleaga dintre scaderea salariului cu pana la 30% si pierderea locului de munca, pe fondul crizei din zona euro, potrivit unor surse din piata. Majoritatea angajatilor vizati au renuntat la cei 30% fara sa stea pe ganduri, noteaza Money.ro.

Banca a precizat ca, din septembrie 2010 pana in aceeasi luna a anului curent, 31 de angajati au parasit banca. In acelasi timp, au fost efectuate restructurari, mai multe posturi de conducere au fost desfiintate, angajatii find transferati pe posturi de executie.

Fondul de investitii Benevo a cumparat 64 de apartamente in ansamblul Cosmopolis

Fondul de investitii Benevo a cumparat 64 de apartamente in ansamblul CosmopolisFin.ro scrie ca dezvoltatorul imobiliar Opus Land Development a anuntat vanzarea unui pachet de 64 de apartamente din cadrul ansamblului Cosmopolis catre compania Benevo Capital, unul dintre principalii proprietari de imobile rezidentiale din Capitala.

Partile nu au dezvaluit pretul tranzactiei, insa valoarea de piata a celor 64 de apartamente este estimata la circa 3,2 milioane de euro.

Pe urmele lui Tender: Cum vor patronii romani sa cucereasca Africa

Pe urmele lui Tender: Cum vor patronii romani sa cucereasca AfricaAfrica este noul “El Dorado” pentru firmele din Romania. In cautarea unor noi afaceri dupa ce business-urile din UE nu mai sunt ce-au fost odata, investitorii romani au descoperit continentul “negru”, o zona in care controversatul afacerist Ovidiu Tender invarte sute de milioane de euro, scrie DailyBusiness.ro.

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) a anuntat ca va deschide la Dakar, in Senegal, un centru de promovare a relatiilor cu tarile africane. Firmele romanesti vor sa isi vanda marfurile, dar mai ales sa ofere servicii, in tari precum Senegal, Guineea-Bissau, Capul Verde, Gambia, Guineea-Franceza si Coasta de Fildes.

Doua fonduri de pensii private scoase la vanzare

Doua fonduri de pensii private scoase la vanzareUnul sau doi administratori sunt in negocieri pentru a-și schimba proprietarul, scrie Capital, citandu-l pe Mircea Oancea, președintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cei noua administratori de fonduri de pensii private obligatorii au exclusiv acționariat strain: german, olandez, grec sau italian. Chiar daca intreaga regiune euro fierbe din cauza turbulențelor financiare, supravegherea pensiilor private din Romania nu are griji in aceasta privința.

De ce? „Deja ne-am confruntat cu situația in care un mare fond de afara, AIG Life, a avut mari probleme. Nu am intampinat nicio dificultate in a-l vinde“, spune Mircea Oancea.