Ce ar putea face nefunctional planul franco-german de salvare a euro

Ce ar putea face nefunctional planul franco-german de salvare a euroPlanul franco-german, pus la cale de presedintele francez Sarkozy si de cancelarul german Merkel, este privit insa cu scepticism de o serie de analisti. Ei au identificat deja cateva puncte pe care le considera nerealiste si care ar face planul nefunctional, scrie money.ro.

Germania si Franta propun o modificare a tratatelor Uniunii Europene in sensul ingradirii suveranitatii statelor membre, fie si numai la nivel bugetar. O astfel de abordare are sanse mici sa fie agreata de numeroase tari UE, sustin specialistii in politica europeana.

Bancherii se bat pe 4.000 de romani cu bani in conturi

Bancherii se bat pe 4.000 de romani cu bani in conturiBancherii se bat pe circa patru mii de clienti care au averi lichide de cateva sute de mii sau chiar milioane de euro, sperand sa obtina venituri anuale de 20 mil. euro din administrarea acestor bani prin diviziile de private banking, scrie Zf.ro.

Valoarea cumulata a averilor acestor clienti este de 4 mld. euro, un sfert din bani fiind administrati acum de diviziile de private banking ale unor grupuri financiare din strainatate, potrivit unor estimari ale BCR. "Nu este o piata foarte mare, dar nu trebuie neglijata pentru ca poate genera veni¬turi importante. Sectorul de private banking a con¬semnat o evolutie rapida in ultimii doi ani. Sunt clienti care au depozite si de 5 mil. euro", comenteaza Sorin Mititelu, director executiv in BCR.

Portite de acces pentru romani de pe piata muncii din Germania

Portite de acces pentru romani de pe piata muncii din GermaniaRomanii absolventi de facultate care cer un loc de munca potrivit pregatirii lor, persoanele care incep o pregatire profesionala intr-o intreprindere si cei care acceseaza locuri de munca sezoniere nu vor mai avea nevoie de permis de munca pentru Germania incepand din 2012, scrie Fin.ro.

Aceste masuri au fost decise de Guvernul federal de la Berlin, miercuri, si au ca scop inlesnirea accesului fortei calificate de munca din Romania pe piata muncii din Germania, informeaza un comunicat al ambasadei Germaniei la Bucuresti.

Bancile vor mai multi euro de la clienti

Bancile vor mai multi euro de la clientiMai multe banci au majorat, in ultima perioada, dobanzile la economiile constituite in moneda europeana. Astfel, dobanzile la euro se apropie tot mai mult de 5% pe an. Vezi mai jos ce banci ofera cele mai mari castiguri, scrie Dailybusiness.ro.

In general, dobanzile sunt stabilite in functie de durata pe care iti deschizi depozitul si de sumele depuse.