Unde lucreaza romanii care iau prima de Craciun de 1.000 lei

Unde lucreaza romanii care iau prima de Craciun de 1.000 leiDesi au avut un an mai bun decat in 2010, majoritatea companiilor ofera in acest an bonusuri egale cu cele de anul trecut. In cazul companiilor de stat, acestea sunt aproape inexistente.

Chiar daca e criza, companiile private incearca sa-si stimuleze angajatii. Iar in unele domenii, precum bancile, primele de Craciun sunt destul de consistente, ajungand chiar si pana la 1.000 lei, noteaza Evenimentul.


Frauda de 5 milioane de euro la banci

Frauda de 5 milioane de euro la banciDIICOT a ridicat un italian si trei romani pentru fraudarea unor banci din Uniunea Europeana cu 5 milioane de euro. Pentru prinderea lor, anchetatorii au colaborat cu autoritatile judiciare din Bulgaria, Italia si din Ulaanbaatar, Mongolia.

Banca de la care au incercat cei trei romani si italianul sa scoata 5 milioane de euro este o sucursala BRD din Giulesti. Italianul Pierluigi Llesio a spus procurorilor DIICOT ca este reprezentantul Camerei de Comert a Italiei, scrie Adevarul.

Noile platforme VW aduc economii de miliarde

Noile platforme VW aduc economii de miliardeA folosi aceleasi piese sau platforme tehnice la mai multe modele nu mai este o noutate in domeniul auto. Marile grupuri aplica aceasta solutie inca din anii 90, cu scopul de a-si reduce costurile. Ideea a fost perfectionata in timp, insa, cu toate acestea, a ramas destul loc pentru mai bine, potrivit Dailybusiness.

Grupul Volkswagen, care s-a numarat printre primii comnstructori ce au aplicat aceasta metoda, este pe cale sa o perfectioneze prin introducerea unor seturi standardizate de piese. Debutul noului program de optimizare a costurilor va fi marcat de aparitia noului Audi A3, in 2012

Cati saraci si bolnavi inchipuiti paraziteaza bugetul statului

Cati saraci si bolnavi inchipuiti paraziteaza bugetul statului44.241 de beneficiari abuzivi de venit minim garantat la nivel national, 496 de falsi beneficiari de certificat de handicap doar in 2 judete din tara, peste 400.000 de beneficiari abuzivi de alocatie de sustinere a familiei si aproape 7.000 de pensionari de invaliditate in mod abuziv. Iar cifrele sunt provizorii. "Doar printr-o verificare mai riguroasa a dosarelor, numarul beneficiarilor de venit minim garantat a scazut cu 44.241, de la 232.366 de familii si persoane singure in 2010, la 188.125 de familii si persoane singure in 2011. Astfel am realizat o economie de 88 milioane lei", au declarat oficialii Ministerului Muncii, citati de Money.ro

O banca din Romania este la limita solvabilitatii

O banca din Romania este la limita solvabilitatiiDupa ce a revenit pe profitabilitate la inceputul lui 2011, sistemul bancar a ajuns sa inregistreze pierderi pana la finalul lunii septembrie, pe fondul cresterii provizioanelor constituite pentru creditele neperformante, noteaza un raport al Comisiei Europene. Pe fondul continuarii deteriorarii calitatii activelor, profitabilitatea a inregistrat un declin incepand cu primul trimestru din 2011, de la 5% la finalul lunii martie, relateaza Capital.