Cum ar fi viata fara bani?

Cum ar fi viata fara bani?Tot ce facem se rezuma la bani si in fiecare zi efectuam o multime de operatiuni financiare, uneori chiar fara sa ne dam seama. Iar asta facem cu totii, in fiecare zi. Poate ca nu trebuie sa fie asa. In perioada de tranzitie, oamenii ar trebui sa scape de lucruri inutile (asta nu inseamna ca toata tehnologia sa fie aruncata pe fereastra). Risipa ar trebui, totusi, mentinuta la un minim absolut. Acest scenariu nu este complet fictiv. Un astfel de sistem exista si in viata reala. Spre exemplu, oamenii de pe insula Anuta, din arhipeleagul Insulelor Solomon, potrivit Capital.

Agricultura: boom in 2011, declin in 2012

Agricultura: boom in 2011, declin in 2012Anul 2011 a fost unul de poveste pentru agricultura romaneasca. Cu o recolta-record de grau si venituri cu aproape 44% mai mari pentru muncitorii din acest sector, agricultura si-a pus amprenta si asupra cresterii economice a Romaniei, avand un aport de 13,3% in avansul Produsului Intern Brut (PIB). Doar productia vegetala a inregistrat o crestere spectaculoasa de 20%. Seceta cu care ne confruntam acum elimina din start sperantele pentru repetarea performantelor agricole din 2011 si in anul urmator si, mai mult, deschide calea unor noi scumpiri, potrivit Adevarul.

Moneda euro la 10 ani: Trecut roz, viitor incert

Moneda euro la 10 ani: Trecut roz, viitor incertNu si-ar fi imaginat nimeni, acum zece ani, odata cu punerea in circulatie cu mare tam-tam a bancnotelor si monedelor euro, ca se va ajunge la situatia de astazi. Daca atunci oficialii europeni debordau de optimism, acum toata lumea se intreaba cat va mai rezista zona euro, scrie Evenimentul zilei.

Pe 1 ianuarie 2012, Uniunea Europeana aniverseaza 10 ani de lansarea pe piata a bancnotelor si monedelor euro. Peste 330 de milioane de oameni nu au mai fost obligati sa suporte comisioane pentru schimburile valutare, iar gradul de transparenta in schimburile transfrontaliere din interiorul uniunii monetare a crescut semnificativ. Dar, chiar de la lansarea formatului virtual, pe 1 ianuarie 1999, primul presedinte al Bancii Centrale Europene, Willem Frederik Duisenberg, a atras atentia ca aceasta moneda va depinde foarte mult de increderea pe care i-o vor acorda toti europenii.


BMW, cea mai furata masina de lux in 2011

BMW, cea mai furata masina de lux in 2011Aproximativ 360 de autoturisme furate din strainatate au fost recuperate in 2011 de politistii de frontiera romani, majoritatea fiind marca BMW, relateaza Ziare.com.

Anul acesta politistii de frontiera au descoperit 358 autovehicule ce figurau furate din strainatate, iar principalul "furnizor" al acestora a fost Italia, urmata de Germania si Ungaria, se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Printre hotii care au fost prinsi cu masini furate se afla romani, bulgari, moldoveni, ucraineni, portughezi, spanioli, olandezi, italieni, albanezi, sirieni, turci si sarbi.

Revolutie tehnologica in SUA: Motorul viitorului va fi Diesel pe gaz.

Revolutie tehnologica in SUA: Motorul viitorului va fi Diesel pe gaz.Analistii de investitii care cauta mici comori, care ar putea repeta pe viitor povestea de succes a Google, au descoperit o companie mica, promitatoare a unei revolutii tehnologice a transporturilor. Portalul de investitii The Motley Fool scoate in avanscena o companie care ofera tehnologia de conversie a motoarelor diesel in motoare alimentate de gaze naturale, scrie Money.ro