Ce trebuie sa faci ca sa ajungi CEO

Ce trebuie sa faci ca sa ajungi CEOCine ajunge CEO? Sau mai bine zis, cum faci sa ajungi "seful cel mare", se intreaba jurnalistii de la Dailybusiness. Ei bine, unii ar spune ca norocul are un cuvant important de spus, in timp ce altii ar paria pe "relatii", iar cativa ar zice ca background-ul e decisiv. Chiar daca in lume exista si cazuri exceptionale, care sa confirme una dintre cele trei ipoteze, secretul ascensiunii spre top management consta intr-un mix echilibrat de competente, brand personal, educatie si carisma.

Asigurarea locuintei, mai mult facultativa decat obligatorie

Asigurarea locuintei, mai mult facultativa decat obligatorieDin cele aproximativ 8,3 milioane de locuinte, doar 600.000 sunt asigurate prin polite obligatorii impotriva riscului de dezastre naturale. In schimb, aproape 5 milioane de romani au incheiat polite facultative, scrie Adevarul.

Modificarile aduse in noiembrie 2010 Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor si inundatiilor a dat peste cap planurile celor 13 companii de asigurare inscrise in Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Lansarile anului 2012

Lansarile anului 2012Desi 2012 este important pentru industria auto din Romania mai ales datorita lansarii noului model Dacia Lodgy, precum si a mult-asteptatului Ford B-Max, produs la Craiova, aceste doua modele nu vor face volume mari de vanzari pe piata interna, scrie Romania Libera.

Exista insa patru nou-veniti care vor atrage cu siguranta atentia. Cu un design ce va avea destule lucruri in comun cu conceptul Evos noul Ford Mondeo promite sa sparga barierele in clasa medie, tot asa cum a facut-o noul Focus in zona compactelor.

O noua banca apare in Romania

O noua banca apare in RomaniaGrupul financiar care detine TBI Credit Romania si TBI Leasing Romania va deschide o institutie bancara pe piata locala. Cel mai probabil se va numi TBI Bank, precizeaza Money.ro.

TBIH Financial Services Group din Olanda, care detine pe piata locala doua Institutii Financiare Nebancare (IFN),TBI Credit, specializata in credite de consum si compania de leasing TBI Leasing, va aduce pe piata locala o noua banca

De la productii-record pana aproape de dezastru

De la productii-record pana aproape de dezastruRomania trece de la o extrema la alta. Pentru ca productia agricola a tarii depinde in mare masura de vreme, tara noastra nu poate realiza doi ani consecutivi de succes. Dupa un an agricol foarte bun, cu productii-record favorizate de conditii meteo excelente, anul 2012 se anunta extrem de slab, tocmai din cauza secetei din a doua parte a anului trecut, informeaza Capital.

Un an agricol bun a insemnat, in 2011, o contributie importanta in PIB cu cele 12 miliarde euro obtinute de agricultura, dar si un ajutor dat cresterii economice a Romaniei, specialisti din sistemul bancar estimand ca 2,6% din cresterea de 4,4% a PIB inregistrata pe trimestrul al treilea din 2011 a avut ca sursa cresterea productiei agricole.