Castiga un salariu ca-n UE din afacerile cu fier vechi si cupru

Castiga un salariu ca-n UE din afacerile cu fier vechi si cupruColectorii de metale, majoritatea rromi, „invart“ zilnic marfa in valoare de sute de lei. Luati deseori in ras de trecatori sau, dimpotriva, injurati de soferi pentru ca incurca traficul, romii cu fiare vechi castiga mai bine decat stranierii, scrie Adevarul.

Cei care colinda satele si gropile de gunoi ale Sucevei cu caruta, in cautare de metale, pot strange o adevarata avere in scurt timp. Ei ofera taranilor 25 de bani pe kilogramul de fier vechi si-l predau la centrele de colectare contra sumei de 50 de bani/kilogram, obtinand astfel un profit „curat“ de 100%.

Masura extrema de austeritate: Inlocuirea apei minerale cu apa de la robinet

Masura extrema de austeritate: Inlocuirea apei minerale cu apa de la robinetPresedintia daneza a UE a anuntat masuri de reducere a cheltuielilor, in contexul austeritatii din Europa, iar printre acestea se afla si inlocuirea apei minerale cu apa de la robinet, mai putine cadouri pentru deminitari si utilizarea mai frecventa a transportului in comun, potrivit DailyBusiness.

"In Danemarca suntem foarte eficienti in privinta costurilor, asa ca vrem o presedintie eficienta, la un cost scazut", a declarat luni seara ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen, la o intalnire cu presa la Copenhaga,

Casele ale caror preturi s-au prabusit in 2011

Casele ale caror preturi s-au prabusit in 2011Proprietatile rezidentiale au continuat sa-si pierda din valoare si anul trecut, chiar daca scaderea nu a mia fost de 16% sau 21% ca in 2010, repectiv 2009. Potrivit portalului imobiliare.ro, anul trecut preturile au scazut cu doar 4,1%. Exista, insa, si case, sau vile, a caror valoare s-a redus si cu 50% in anul care tocmai s-a incheiat.
Exista proprietati imobilare care si-au redus valoarea si cu 40%, mentioneaza cei de Evenimentul Zilei.

Primul loc in topul imobilelor care au cunoscut cele mai spectaculoase reduceri de pret in 2011 este ocupat de o vila situata pe Bulevardul Mamaia din Constanta.

11 site-uri de banci romanesti sunt sub investigatia

11 site-uri de banci romanesti sunt sub investigatiaPrezentarea inselatoare a costurilor creditelor de consum, omiterea unor informatii cheie si mai ales absenta informatiilor privind dobanda efectiva si in general costurile suplimentare - sunt principalele nereguli sesizate de autoritati la site-urile internet care ofera credite de consum, scrie Money.ro.

Verificarea minutioasa a site-urilor de credite de consum a avut loc in luna septembrie 2011. In 2010, numai institutiile financiare din zona euro au oferit credite de consum in valoare de peste 600 de miliarde EUR.

Soros vrea sa distruga Israelul

Soros vrea sa distruga IsraelulEste despre una dintre cele mai cuprinzatoare si surprinzatoare investigatii jurnalistice publicata pe site-ul World Net Daily de catre Aaron Klein, seful biroului din Ierusalim. Ancheta a fost publicata pe data de 25 decembrie a anului care tocmai s-a incheiat si arata care sunt legaturile omului de afaceri George Soros cu organizatii si asociatii care doresc destructurarea Israelului, citeaza Capital.