Vezi 5 variante de evitare a noii taxe auto

Vezi 5 variante de evitare a noii taxe autoNoua taxa de poluare auto va da o adevarata lovitura celor care si-au inmatriculat automobilele inainte de 2007 si vor sa scape de ele. In conditiile in care taxa este, in unele cazuri, mai scumpa ca masina, proprietarii vor avea la dispozitie foarte putine variante, cea extrema fiind casarea, precizeaza Dailybusiness.

Daca vreti sa va cumparati/vindeti o masina inmatriculata inainte de 2007, aflata la primul proprietar, ar fi bine sa va ganditi de doua ori. La cum arata noua taxa de poluare, va fi foarte greu sa faceti vreo tranzactie.

Cele 10 masini electrice din Romania. Cate mii de euro costa Trabantul modificat

Cele 10 masini electrice din Romania. Cate mii de euro costa Trabantul modificatAbia peste zece ani automobilul electric va deveni un lucru obisnuit. Acesta are inca un pret ridicat in comparatie cu autovehiculele clasice, iar durata de viata a acumuatorilor este mica. Desi pe autoturismul pe care il conduce, un Oltcit transformat sa functioneze cu energia furnizata de acumulatori, scrie "Uite ca se poate!", inginerul Nicolae Daniel Marinescu recunoaste ca masinile electrice au inca unele dezavantaje, mentioneaza Romania Libera.

Trebuie mentionat ca Nicolae Marinescu, din Pitesti, este si primul roman care a reusit, in calitate de persoana fizica sa omologheze o masina electrica.

Statul, obligat sa listeze toate companiile in 2012

Statul, obligat sa listeze toate companiile in 2012O noua lege obliga Guvernul sa listeze la bursa toate companiile aflate in portofoliul Fondului Proprietatea, precum aeroporturile, distributiile de energie si Posta Romana. La presiunea FMI, Guvernul s-a angajat sa listeze in acest an la Bursa de Valori Bucuresti pachete minoritare de actiuni detinute la cele mai importante companii din portofoliul sau, adica Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, precum si actiuni suplimentare la cele deja listate, respectiv Transelectrica si Transgaz, scrie Adevarul.

O companie romaneasca, pregatita sa vanda vagoane de zeci de milioane de euro in Brazilia

O companie romaneasca, pregatita sa vanda vagoane de zeci de milioane de euro in BraziliaCompania milionarului aradean Valer Blidar are nevoie de o scrisoare de garantie bancara de 32 de milioane de euro, contravaloarea avansului pe care un gigant brazilian i-l va acorda daca va castiga o licitatie pentru livrarea de vagoane in Brazilia. Astra Vagoane Calatori Arad participa la o licitatie internationala organizata de gigantul brazilian Vale pentru furnizarea de vagoane, al carei rezultat va fi cunoscut intr-o saptamana, potrivit presedintelui societatii, Valer Blidar, informeaza Money.ro.

Efectul "Vinerea neagra" in Romania: Se scumpesc banii

Efectul "Vinerea neagra" in Romania: Se scumpesc baniiPe termen scurt, costurile finantarilor la care avem acces ar putea creste, in urma retrogradarii celor noua state de catre S&P. Pe termen lung, pot aparea insa unele efecte benefice pentru noi. Vinerea neagra - asa a fost denumita de analisti ziua in care cea mai prestigioasa agentie de rating din lume, Standard and Poor's, a decis scaderea ratingului a nu mai putin de noua tari din zona euro, printre care si Franta, a doua putere economica a zonei, scrie Evenimentul Zilei.