Cine ar putea veni in locul Nokia la Jucu

Cine ar putea veni in locul Nokia la JucuNegocierile sunt pe ultima suta de metri. Halele fostei fabrici Nokia de la Jucu ar putea fi preluate de producatorul italian de electrocasnice De'Longhi. Presedintele Consiliului Judetean Cluj Alin Tise a declarat vineri ca institutia pe care o conduce se afla in acest moment pe ultima suta de metri in ceea ce priveste negocierile pentru atragerea unei companii in parcul industrial din Jucu.Se negociaza in prezent cu 5 operatori economici, insa cu doi dintre ei negocierile sunt avansate, scrie Money.ro

"Cosmarul" Asmita Gardens: Alpha Bank pierde 20 mil. euro, iar dezvoltatorii 25 mil. euro

"Cosmarul" Asmita Gardens: Alpha Bank pierde 20 mil. euro, iar dezvoltatorii 25 mil. euroGrecii de la Alpha Bank sunt nevoiti sa isi asume o pierdere de circa 20 mil. euro de pe urma "colapsului" in care a intrat ansamblul rezidential Asmita Gardens. Banca are de recuperat 70 mil. euro, insa suma obtinuta din vanzarea locuintelor ramase va ajunge, in cel mai bun caz, la circa 53 mil. euro. In data de 13 ianuarie 2012, administratorul judiciar al proiectului, firma Euro Insol, a intocmit tabelul preliminar al creditorilor, iar in 19 ianuarie a avut loc prima adunare a creditorilor in care a fost aprobat raportul administratorului, informeaza Capital.

Gheorghe Ialomitianu: "Mai bine cresti investitiile decat sa reduci taxele"

Gheorghe Ialomitianu: "Mai bine cresti investitiile decat sa reduci taxele"Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor, spune ca proiectele de investitii cu bani publici reprezinta cea mai buna modalitate de a sustine firmele. Daca ar fi sa aleaga, pentru a incuraja economia sa iasa din criza, intre investitiile publice si reducerea fiscalitatii, ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, ar opta pentru prima solutie.

Acesta spune ca investitiile in infrastructura rutiera si in zona rurala automat produc efecte pe orizontala in constructii, in timp ce nu toate firmele beneficiaza de eventualele reduceri de impozite si taxe, scrie Evenimentul Zilei.

Situatia Romaniei este mai grava decat a Greciei?

Situatia Romaniei este mai grava decat a Greciei?Revista americana „Forbes" a publicat ieri pe pagina electronica un articol al carui titlul ar fi cauzat fiori reci oricarui investitor care si-a plasat banii in Romania: „Lasati Grecia! Temeti-va de romani!". O palma dura, avand in vedere ca suntem comparati cu o tara aflata la un pas de incapacitate de plata, citeaza Adevarul.

Argumentele ziaristilor americani? Faptul ca inmatricularile de masini noi au scazut cu 74% din 2007 pana acum, in timp ce, la nivelul UE, reculul a fost de 15%. „Nu toata lumea are nevoie de o masina noua, dar acesta este un bun indicator pentru suferintele prin care trece clasa de mijloc", scriu jurnalistii de la „Forbes".

Protestatarii conduc Romania? 5 decizii luate la presiunea strazii

Protestatarii conduc Romania? 5 decizii luate la presiunea straziiProtestele care au izbucnit in ultimele zile in Bucuresti si restul tarii au determinat autoritatile sa adopte cateva masuri "de raspuns". Astfel, 5 decizii au fost luate la presiunea strazii. Sunt acestea suficiente pentru a stopa manifestatiile?, se intreaba cei de la Dailybusiness.