Salariile joburilor in UE pornesc de la 4.000 de euro

Salariile joburilor in UE pornesc de la 4.000 de euroIn acest an, institutiile Uniunii Europene au pus la bataie 300 de locuri de munca pentru care romanii pot aplica din martie, scrie Adevarul.

Oficiul european pentru selectia personalului (EPSO) va scoate la concurs, in luna martie, 300 de posturi de administratori (prima pozitie ce poate fi accesata, echivalenta cu entry-level) in domenii precum administratie publica europeana, comunicare, drept si relatii externe. Salariile sunt cuprinse intre 4.200 si 5.350 de euro pe luna, potrivit cariereonline.ro.

Risti sa fii furat la "portofelul electronic"! Cum te aperi?

Risti sa fii furat la "portofelul electronic"! Cum te aperi?La nivel european, numarul incidentelor de frauda pe card scade mult an de an, datorita implementarii de catre state a tehnologiei de plata cu cip, Romania nefacand exceptie de la aceasta tendinta. Tara noastra sta chiar mai bine decat media europeana: in 2010, volumul fraudelor de pe piata locala a fost de opt ori mai redus, scrie Evenimentul Zilei.

Romania, tara unde intreprinzatorii stau la coada sa-si plateasca taxele.

Romania, tara unde intreprinzatorii stau la coada sa-si plateasca taxele.In pofida zecilor de milioane de euro cheltuite pe sisteme informatice, intreprinzatorii stau la cozi ore intregi, in strada, sa-si plateasca taxele. Modernizarea statului se dovedeste o vorba goala. Firmele au ajuns sa angajeze special oameni sa stea la cozile ANAF, noteaza Ziarul Financiar.

Afacerea anului pentru bancheri: datoria publica de 12,5 miliarde de euro

Afacerea anului pentru bancheri: datoria publica de 12,5 miliarde de euroReducerea liniilor de finantare dinspre bancile-mama spre subsidiarele din Romania in 2012, la care se adauga apetitul slab pentru credite si creditare, ii va determina pe bancheri sa-si bazeze si mai mult businessul pe afacerile cu statul, mai exact pe nevoia sa de bani. Si au ce imprumuta: 11 miliarde de lei deficit bugetar si 54 de miliarde de lei refinantarea creditelor scadente in acest an, potrivit datelor Ministerului Finantelor, citate de Capital.

Efectele amanarii taxei auto : boom al ofertelor, scaderea preturilor

Efectele amanarii taxei auto : boom al ofertelor, scaderea preturilor“Amanarea deciziei va conduce la o crestere a ofertei datorita faptului ca detinatorii de autovehicule second hand afectati de noua taxa se vor grabi sa vanda in decursul anului 2012 masinile care au devenit greu vandabile in conditiile noii taxe auto. Cresterea ofertei va duce implicit la o scadere a pretului pentru masinile care se supun conditiilor noii taxe auto”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro, pentru Financiarul.