Marii retaileri au inceput razboiul cu producatorii

Marii retaileri au inceput razboiul cu producatoriiDaca si Romania va urma calea tarilor occidentale, zeci de marci ale producatorilor vor fi scoase de pe rafturi, care vor fi umplute tot mai mult cu asa-numitele "marci proprii" ale retailerilor, scrie Capital.

Un scenariu optimist arata ca aproape un miliard de euro se va muta in urmatorul an de la brandurile producatorilor la marcile proprii ale retailerilor. O privire aruncata asupra evolutiei vanzarilor de marci private ale magazinelor - acestea au atins in 2011 circa un miliard de euro, ceea ce reprezinta aproximativ 12% din comertul modern.

Euro va scadea pe termen lung

Euro va scadea pe termen lungMoneda unica europeana (euro) se va deprecia in urmatoarele 16 luni, pe fondul volatilitatii de pe piete, potrivit estimarilor fostului ministru de Finante din Rusia, Alexei Kudrin, citat de Bursa.

In opinia sa, una pana la trei tari din zona euro vor parasi uniunea monetara. Conform oficialului rus, principalul motiv al crizei din zona euro este reducerea competitivitatii produselor europene.

Cum a redesenat criza harta financiara.

Cum a redesenat criza harta financiara.Problemele tarilor dezvoltate au schimbat polii lumii economice. Bursele din statele emergente au fost cele mai performante in 2011, iar 2012 se anunta chiar mai bun. Daca in urma cu doar cativa ani numai investitorii cu un apetit pentru risc pariau pe bursele din pietele emergente, lucrurile s-au schimbat dramatic din cauza crizei prin care trec economiile dezvoltate, scrie Adevarul.

Ce surprize aduce a 31-a modificare a Codului de procedura fiscala

Ce surprize aduce a 31-a modificare a Codului de procedura fiscalaNoile reglementari vizeaza raspunderea statului pentru incurcaturile create contribuabililor, reglementarea platii salariilor in cazul popririi asupra conturilor si detalii importante privind preturile de transfer.

Ordonanta Guvernului nr. 2/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala a fost publicata luni in Monitorul Oficial, potrivit Finantistii.ro.

Cat costa cresterea salariilor bugetarilor, din luna aprilie

Cat costa cresterea salariilor bugetarilor, din luna aprilieVeniturile angajatilor din sectorul public au recuperat o parte din cei 25% pe care i-au pierdut in vara anului 2010. O revenire la nivelul de atunci ar majora cheltuielile cu 2,2 miliarde lei.

Daca, de la 1 aprilie, bugetarii ar primi diferenta de bani care a mai ramas pentru a recupera integral taierea salariala de 25%, operata in luna iulie 2010, bugetul statului ar suferi o pierdere de 2,19 miliarde de lei, informeaza Evenimentul Zilei.