Pensionarii mileniului trei au chef de viata si dor de duca.

Pensionarii mileniului trei au chef de viata si dor de duca.Vremea babutelor care isi petrec ziua pandindu-si vecinii pe vizor ori a batraneilor care isi omoara timpul jucand table in fata blocului a inceput sa apuna. Cel putin in marile orase se contureaza o clasa medie si in randurile seniorilor - oameni care, desi au peste 50, 60 sau chiar 70 de ani, au inca energia, dorinta si, nu in ultimul rand, veniturile necesare pentru a duce o viata activa, precizeaza Capital.

In decembrie 2011, pensia medie a fost de 180 de euro (210 euro in cazul limitei de varsta). Circa 665.000 de pensionari au incasat peste 350 de euro lunar (inca foarte putin comparativ cu restul UE - in Italia, de pilda, pensia medie era, anul trecut, de 1.100 de euro).

Aveti 48 de ore sa alungati baietii destepti si sase luni sa lichidati Compania Huilei

Aveti 48 de ore sa alungati baietii destepti si sase luni sa lichidati Compania HuileiCNH intra in lichidare, Tarom isi reduce flota, CFR va oferi un "pachet minim" de servicii, Posta da afara sute de angajati, iar Hidroelectrica trebuie sa scape de "baietii destepti" pana miercuri, informeaza Evenimentul Zilei.

Fondul Monetar International a preluat, practic, controlul operational al companiilor de stat, prin includerea in ultima scrisoare de intentie a Guvernului a unor obiective detaliate de management, impreuna cu termene care uneori se masoara in zile.

Gerul si neplata facturilor lasa in frig locuitori

Gerul si neplata facturilor lasa in frig locuitoriCateva sute de familii de bucuresteni care locuiesc la bloc nu au caldura in prezent din cauza restantelor acumulate la plata facturilor, reiese din informatiile furnizate de RADET, la solicitarea Gandul.

La acestea se adauga alte sute de familii care au caldura, dar nu au apa calda, potrivit informatiilor reprezentilor Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.

ACTA a scos in strada mii de protestatari

ACTA a scos in strada mii de protestatariProtestele din Capitala au continuat, sambata, cu un nou episod: miscarea anti-ACTA, controversatul acord impotriva pirateriei si contrafacerii, intre UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud si Elvetia, scrie Bursa.

Acordul, semnat de 22 de state membre UE si Uniunea Europeana pe 26 ianuarie, la Tokyo, nu va putea intra, insa, in vigoare fara aprobarea Parlamentului European.

Cat mai e de construit din Coridorul IV pan-european

Cat mai e de construit din Coridorul IV pan-europeanMinisterul Transporturilor a anuntat ca autostrada Sibiu-Pitesti va fi finalizata in anul 2016, dupa ce statul a renuntat la ideea finantarii constructiei acesteia prin parteneriat public-privat, asa cum anuntase anul trecut.

Banii pentru realizarea proiectului vor fi atrasi din Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T 2014-2020), astfel incat intreg coridorul sa fie finalizat in 2016, potrivit Finantistii.ro