Cu cine sa nu faci afaceri in 2012

Cu cine sa nu faci afaceri in 2012Anul acesta contribuabilii trebuie sa-si selecteze mult mai atent partenerii de afaceri deoarece unele sanctiuni impuse acestora de catre fisc se extind si asupra lor, mai drastic decat in anii precedenti.

Consecintele pot fi foarte mari, mergand de la imposibilitatea deducerii TVA si a cheltuielilor la calculul profitului impozabil pana la anularea unor acte incheiate cu acestia, precizeaza Finantistii.ro

Baietii destepti din energie risca sa piarda tot.

Baietii destepti din energie risca sa piarda tot.Baietii destepti nu au acceptat pretul cerut de Hidroelectrica pentru contractele din acest an, astfel ca Ministerul Economiei poate cere rezilierea lor, scrie Adevarul.

Negocierile dintre Hidroelectrica si partenerii din contractele bilaterale, asa-numitii "baieti destepti" din energie, privind contractele din acest an au esuat. Conform clauzelor din contracte, Hidroelectrica poate cere la inceputul fiecarui an majorarea preturilor.

Romanii iau ultimele credite pe care si le mai permit

Romanii iau ultimele credite pe care si le mai permitTrei dintre bancile locale au primit deja avizul BNR pentru a acorda credite potrivit noului Regulament al bancii centrale, una dintre ele fiind ING Bank Romania. Restul creditorilor fac tot posibilul sa acorde cat mai multe imprumuturi pe vechile norme, in asentimentul clientilor, care au dat buluc la banca la finalul lui 2011 si in acest inceput de an, pentru a mai lua imprumuturi relaxate pe vechile norme, scrie Evenimentul Zilei.

Romania sta pe o avere

Romania sta pe o avereStam, in plina criza, pe o avere - ceva intre 1,2 si 1,5 miliarde de euro, bani picati din cer si la propriu, si la figurat -, dar n-avem cum s-o valorificam, scrie Capital.

De ce? Ca la noi, la nimeni, spunea, la sfarsitul lui ianuarie 2010, ministrul mediului si padurilor, Laszlo Borbely, comentand despre povestea miliardului de euro pe care l-ar putea lua Romania vanzandu-si certificatele de emisii de dioxid de carbon (CO2) primite prin alocare internationala, asa cum au primit alte 183 de state semnatare ale protocolului de la Kyoto.

Cat e de potrivit pentru Romania Tratatul fiscal al tarilor UE?

Cat e de potrivit pentru Romania Tratatul fiscal al tarilor UE?Economisti consultati de Romania Libera solicita Guvernului sa ajusteze Tratatul Fiscal al UE la situatia noastra economica.

Tratatul Fiscal al UE, a carui adoptare la nivelul Romaniei a fost votata ieri de coalitia de guvernare, trebuie semnat de noi insa totodata trebuie facute anumite particularizari ale acestuia, de altfel permise de acesta in forma elaborata la nivelul UE, spun unii economistii.