Ce s-a intamplat cu preturile locuintelor in 2011

Ce s-a intamplat cu preturile locuintelor in 2011Preturile proprietatilor rezidentiale din Romania au scazut in medie cu 4,3%, in 2011, fata de 2010, intr-un ritm ceva mai lent in comparatie cu reducerea de 4,6% inregistrata intre 2009 si 2010, informeaza Money.ro.

Tendinta descrescatoare care a inceput la mijlocul anului 2008 a continuat si in 2011, arata EFG Eurobank Property Services SA Romania, in Indicele Anual al Proprietatilor Rezidentiale pentru piata romaneasca.

Ce profit a ratat Petrom pentru ca s-a temut de ieftinirea petrolului

Ce profit a ratat Petrom pentru ca s-a temut de ieftinirea petroluluiCastigul-record consemnat in 2011 de cea mai mare companie din Romania ar fi putut fi cu peste 8% mai mare, daca ar fi estimat corect trendul cotatiilor la titei. Grupul Petrom a inregistrat anul trecut un profit net record de 3,759 miliarde de lei, in crestere cu 72% fata de 2010, precizeaza Finantistii.ro.

Este cel cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, in conditiile in care si vanzarile Petrom au consemnat un maxim istoric in 2011, cifrandu-se la 22,61 miliarde de lei (5,3 miliarde de euro).

Credite de casa ieftine in lei

Credite de casa ieftine in leiBancile care vor sa dea imprumuturi au scazut in ultimul timp dobanzile la imprumuturile in moneda nationala. Noul regulament al BNR incurajeaza creditarea in lei, ceea ce a determinat bancile sa ofere credite ipotecare in moneda nationala mai ieftine, anunta Evenimentul Zilei.

Alpha Bank a redus cu 2 puncte dobanzile, iar ING cu nu mai putin de 3,5 puncte. In prezent, ING vine cu o oferta de circa 8% la lei, cost total, la diferenta de doua puncte fata de cel mai ieftin produs in euro din piata. La acest cost imprumuturile in lei devin deja tentante.

Producatorii au doua variante - sa creasca preturile sau sa dea faliment

Producatorii au doua variante - sa creasca preturile sau sa dea falimentScumpirile preturilor carburantilor de la finalul saptamanii trecute, la doar cinci saptamani de la majorarile in domeniu care au avut loc in ianuarie, se vor resimiti, asemeni tuturor celorlalte cresteri de tarife din sectorul utilitatilor, in buzunarele noastre, scrie Bursa.

Transportatorii, oamenii de afaceri, producatorii din industria alimentara, chiar si benzinarii particulari ne-au spus, la unison, ca sunt loviti de cresterile preturilor operate zilele trecute de toti marii jucatori din piata la benzina si motorina.

Patronii pierd 220 de ore ca sa plateasca 280 de taxe parafiscale.

Patronii pierd 220 de ore ca sa plateasca 280 de taxe parafiscale.Statul percepe mai mult de 300 de taxe, din care aproximativ 20 sunt fiscale (impozite pe profit, salarii sau venituri, precum contributiile de asigurari sociale sau TVA), iar restul sunt parafiscale, adica aplicate punctual pentru autorizarea diverselor activitati antreprenoriale.

Practic, fiecare miscare din firma este supusa autorizarii (implicit, si taxarii parafiscale), si aici pot intra achizitiile de utilaje, echipamente, instalatii sau de servicii profesionale, acceptarea intrarii pe anumite piete reglementate, inregistrarea ca operator in domeniul vizat ori chiar retragerea, radierea, din registre, noteaza Romania libera.