Nu putem opri navala strainilor la terenuri

Nu putem opri navala strainilor la terenuriSansele Romaniei de a impiedica nerezidentii sa cumpere pamanturi din 2014 sunt practic zero, aceasta fiind o conditie a aderarii la UE, a declarat ministrul Agriculturii.

In momentul de fata, desi nu au dreptul de a cumpara terenuri agricole in Romania, strainii detin 700.000 de hectare, prin intermediul unor firme inregistrate aici, anunta Adevarul.

De la 1 ianurie 2014, nerezidentii nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la astfel de artificii si vor putea sa cumpere direct terenuri.

Imaginea Romaniei in strainatate este mai proasta decat inainte de '90

Imaginea Romaniei in strainatate este mai proasta decat inainte de '90Turismul romanesc are in prezent o imagine mai proasta pentru strainatate decat o avea inainte de anul 1990, din cauza unei promovari ineficiente si a lipsei unei strategii coerente de atragere a turistilor straini, considera patronatele de profil, informeaza Finantistii.ro.

Imaginea proasta a Romaniei este si explicatia pentru numarul mic de straini care vin anual pe litoralul romanesc - cateva zeci de mii - comparativ cu cei care ajungeau in urma cu 22-23 de ani - de ordinul sutelor de mii.

Razvan Baraitaru: "Apple ne-a ales pe noi"

Razvan Baraitaru: "Apple ne-a ales pe noi"Revo, o echipa de 12 romani, si-a vazut visul cu ochii. Jocul lor a fost selectat pentru a prezenta calitatile grafice ale Noului iPad, scrie Evenimentul.

Romanul Razvan Baraitaru a urcat pe scena la prezentarea Apple a Noului iPad, gadgetul care a cucerit o lume intreaga. In spatele acestui succes se afla Revo Solutions Games, o echipa de 12 oameni, si o munca de mai bine de un an la un proiect care l-a cucerit pe urmasul lui Steve Jobs, Tim Cook.

Secretul "regilor locuintelor" intr-o piata destramata

Secretul "regilor locuintelor" intr-o piata destramataCei mai mari zece dezvoltatori de locuinte din Romania, cu activitate concentrata in mare parte in Bucuresti, au finalizat pana acum un numar de 14.570 de unitati locative, impartite in 28 de ansambluri rezidentiale de proportii, majoritatea construite in ultimii cinci ani, relateaza Capital.

Peste 10.000 din aceste apartamente au fost construite de investitori romani, printre care cei mai notorii sunt Dan Ioan Popp, fratii Negoita, Valentin Visoiu si Dumitru Bucsaru.

Isarescu: Bancile sunt prea ocupate sa badijoneze ranile trecutului

Isarescu: Bancile sunt prea ocupate sa badijoneze ranile trecutuluiBancile sunt prea ocupate 'sa badijoneze' si sa vindece ranile trecutului, ale politicii de creditare dinaintea crizei, ca sa relanseze creditarea in acest moment, apreciaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Money.ro.

"Unii se ambitioneaza sa spuna ca nu isi revine creditarea, dar atunci cand ai atatea rani din trecut de vindecat, de badijonat, este greu sa vorbesti de creditare cand te ocupi de alte lucruri", a declarat miercuri Mugur Isarescu, in cadrul conferintei internationale cu tema "Instrumente juridice de restructurare si relansare a companiilor din Romania".