Cine sunt castigatorii celor 11 mld. din piata farmaceutica

Cine sunt castigatorii celor 11 mld. din piata farmaceuticaPe o piata cu furnizori privati, dar reglementata si controlata de stat, afacerile din industria de medicamente au crescut spectaculos, in timp ce statul a avut constant greutati in finantarea serviciilor de sanatate promise cetatenilor, relateaza Capital.

Vanzarile producatorilor, distribuitorilor de medicamente si ale farmaciilor au explodat in ultimii cinci ani, inregistrand dublari si chiar triplari ale cifrelor de afaceri in unele cazuri.

Profiturile au avut cresteri si mai spectaculoase, intr-o perioada in care criza mondiala a facut ravagii in alte sectoare.

Vin low-cost-urile la Otopeni

Vin low-cost-urile la OtopeniAeroportul Henri Coanda (Otopeni) asteapta o crestere, atat a traficului de pasageri, cat si a business-urilor conexe (restaurante, cafenele, firme de rent a car), dupa ce va prelua toate cursele aeriene low-cost care operau la Aurel Vlaicu (Baneasa). Cat de mare va fi impactul asupra acestor afaceri, se intreaba cei de la Dailybusiness.

Low-cost-urile vor fi preluate de la Baneasa din 25 martie. Numarul de pasageri al aeroportului de la Otopeni va creste, astfel, cu 45%, potrivit estimarilor Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care opereaza unitatea.

Inaugurate, dar neterminate

Inaugurate, dar neterminateAutostrada Timisoara - Arad si centura de autostrada a Aradului ar trebui finalizate in aceasta primavara, insa lucrarile sunt departe de a fi terminate.

Potrivit ultimelor imagini din avion, postate zilele acestea de Ministerul Transporturilor, la cele doua tronsoane de autostrada inca se lucreaza, precizeaza Finantistii.

Cele doua tronsoane au fost deschise circulatiei inca din 17 decembrie 2011.

Piata imobiliara din China, inca un pas spre prabusire

Piata imobiliara din China, inca un pas spre prabusireMasurile luate de Beijing pentru a ieftini locuintele si-au atins scopul: preturile au avut cea mai mare scadere din ultimul an. Piata imobiliara, unul dintre principalele motoare de crestere economica din China, da tot mai multe semne de prabusire, noteaza Adevarul.

In ciuda protestelor dezvoltatorilor imobiliari, autoritatile de la Beijing continua cu masurile dure impuse de la inceputul anului trecut pentru a descuraja achizitiile de locuinte de teama unei bule imobiliare. In februarie, pretul locuintelor noi a scazut in 45 dintre principalele 70 de orase monitorizate.

Majoritatea cazurilor de spalare de bani constau in evaziune fiscala.

Majoritatea cazurilor de spalare de bani constau in evaziune fiscala.Principala cale de spalare a banilor este, in continuare, evaziunea fiscala, aceasta fiind identificata in 79% din cazuri, a declarat, ieri, Florin Danescu, presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Domeniile in care aceasta activitate a fost cel mai des intalnita sunt comertul exterior, comertul interior, sectorul imobiliar, serviciile, investitiile, sectorul financiar si sectorul bancar, informeaza Bursa.