Chinezarii made in Romania

Chinezarii made in RomaniaPe fondul transformarilor economice, Romania poate profita de pozitia geografica privilegiata din interiorul UE, de salariile scazute si relativa stabilitate pentru a „fura” din investitiile multinationalelor care vor sa-si reduca dependenta de marele atelier al lumii, China, unde salariile munictorilor sunt in continua crestere.

Poate nu a fost mereu chiar un avantaj pentru Romania, dar pozitia geografica pare sa aduca destule avantaje in aceasta perioada tulbure prin care trece eonomia mondiala, noteaza Finantistii.

Cat de mult scumpeste energia eoliana pretul curentului

Cat de mult scumpeste energia eoliana pretul curentuluiEnergia eoliana nu este mai scumpa decat energia produsa de termocentralele vechi si poluante pentru care se acorda si subventii, spun specialistii in energie.

Costurile pentru producerea energiei din carbune si gaze vor continua sa creasca datorita scumpirii materiei prime dar si datorita taxelor tot mai mari pentru certificatele de poluare ceea ce va genera cersterea preturilor in piata, informeaza Romania Libera.

In schimb, la energia obtinuta din surse regenerabile alternative, tehnologiile devin tot mai mature, scad costurile tehnologic, iar infrastructura e din ce in ce mai prietenoasa.

Criza ne-a maturizat. Acum scumpim mai repede benzina

Criza ne-a maturizat. Acum scumpim mai repede benzinaPentru prima data in ultimii ani, petrolul si cursul dolar/leu evolueaza in aceeasi directie, iar rezultatele sunt nefericite: pretul petrolului Brent a atins vineri maximul istoric in lei, 423,19 lei pe baril, cu aproape 20% peste nivelul de la inceputul anului.

Ca rezultat, benzina si motorina sunt, la randul lor, la cele mai mari preturi din istorie, scrie Evenimentul

Dezvoltatorii de locuinte propun facturi mai mici cu 35% la utilitati

Dezvoltatorii de locuinte propun facturi mai mici cu 35% la utilitatiTimpul de gandire pe care criza l-a oferit dezvoltatorilor de locuinte a fost fructificat de unii prin avansarea pe piata a unor noi tipuri de constructii. Casele ecologice vin cu un confort termic superior si facturi la utilitati reduse cu pana la 35%, precizeaza Capital.

Dupa ce s-a concentrat in perioada de "boom" imobiliar asupra locuintelor de lux cu preturi care sareau de 100.000 de euro, dezvoltatorul cu capital australian South Pacific a fost adus cu picioarele pe pamant de criza din industrie.

De ce as risca sa-mi schimb furnizorul de electricitate

De ce as risca sa-mi schimb furnizorul de electricitateUna dintre partile bune ale legii privind liberalizarea preturilor la energie electrica ar fi ca orice consumator isi va putea schimba furnizorul de energie electrica in trei saptamani, dupa aprobarea in Parlament a proiectului, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ministrul Economiei, Lucian Bode, relateaza Gandul.

In realitate insa, dupa cum gandul va demonstra in continuare, posibilitatea schimbarii furnizorului este posibila, teoretic, inca din 2007, dar, in practica, ea este in continuare aproape imposibil de facut la costuri mai avantajoase , pentru ca in momentul in care un client vrea sa schimbe actualul furnizor el nu mai beneficiaza de pretul reglementat