Se modifica programul Prima Casa

Se modifica programul Prima CasaIn prezent, persoanele care au achizitionat o locuinta prin intermediul programului sustinut de stat nu mai au voie sa cumpere un al doilea apartament prin Prima Casa, potrivit Evenimentul.

Noua forma a legislatiei prevazuta de ordonanta modifica acest aspect, in sensul ca permite cumpararea unei alte locuinte prin program in cazul in care prima achizitie se dovedeste a avea vicii ascunse.

Bisericile capitalismului s-au lepadat de Fisc

Bisericile capitalismului s-au lepadat de FiscDe teama de a nu se pune rau cu slujitorii Domnului, institutiile statului ignora realitatea facandu-se ca nu observa cum, sub umbrela unei legislatii interpretabile, religia s-a transformat intr-un adevarat business.

Prin neimpozitarea activitatilor si proprietatilor detinute de biserici, statul pune umarul la dezvoltarea acestei afaceri, noteaza Finantistii.

Cuprumin, preluata de fiul unui apropiat de-al lui Ceausescu

Cuprumin, preluata de fiul unui apropiat de-al lui CeausescuStatul roman a vandut ieri, prin licitatie, cea mai mare exploatare romaneasca de cupru. Canadianul Stephen G. Roman, descendentul unui magnat al metalelor neferoase, va plati 200 de milioane de euro, precizeaza Adevarul.

O firma canadiana, necunoscuta atat in Canada, cat si in Romania - Roman Cooper Corp. -, a fost declarata castigatoare a licitatiei pentru preluarea integrala a capitalului Cuprumin, detinuta de Ministerul Economiei. Licitatia cu strigare a avut loc ieri.

Cat costa sa inchiriezi un penthouse in Herastrau

Cat costa sa inchiriezi un penthouse in HerastrauPe o piata aflata in continuare in plina criza, 15,5% din totalul apartamentelor scoase la inchiriere potrivit imobiliare.ro vizeaza segmentele de varf. Astfel, in cazul a 1.107 din cele 7.137 de apartamente de inchiriat, chiria lunara depaseste 1.000 de euro, relateaza Financiarul.


Cea mai scumpa locuinta de inchiriat este in prezent un penthouse aflat in zona Herastrau din Bucuresti. Apartamentul are o suprafata utila de 450 mp, iar proprietarul cere 6.800 de euro/luna, echivalentul a peste 14 salarii medii brute in Romania

De ce resping companiile candidatii supracalificati

De ce resping companiile candidatii supracalificatiDe regula, atunci cand suntem respinsi la un interviu ne asteptam ca unul dintre motive sa fie lipsa de experienta sau absenta unor atestate din CV.

Exista insa cazuri in care angajatorul spune "Nu" pentru ca esti supracalificat. Pe scurt, chiar daca tu vrei sa te angajezi pe un post sub profilul tau, angajatorul nu te lasa, scrie Dailybusiness.

Specialistii spun ca supracalificarea are legatura cu profilul schitat de angajator.