De ce cumpara grecii si spaniolii apartamente in Berlin

De ce cumpara grecii si spaniolii apartamente in BerlinDaca in urma cu treisprezece ani in Belin erau circa 100.000 de apartamente goale, iar proprietarii se luptau sa le umple cu chiriasi, astazi grecii si spaniolii achizitioneaza astfel de proprietati imobiliare, considerand ca fac o investitie buna.

In loc ca populatia orasului sa creasca, anual parasesc Berlinul circa 100.000 de persoane, care aleg sa locuiasca in zona rurala, precizeaza Capital.

Actionarii Praktiker vor retragerea din Romania

Actionarii Praktiker vor retragerea din RomaniaPierderile de 348 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut au determinat firma austriaca de investitii Maseltov, cel mai mare actionar al grupului german Praktiker sa ceara retragerea lantului de bricolaj din Europa de Est, inclusiv din Romania.

Vanzarea operatiunilor din Europa de Est ar putea aduce Praktiker 50-70 de milioane de euro, anunta Finantistii.ro.

Zece motive pentru care era dolarului se apropie de sfarsit

Zece motive pentru care era dolarului se apropie de sfarsitIn prezent, mai mult de 60% din rezervele valutare globale sunt in dolari americani. Insa acest lucru este pe punctul de a se schimba din mai multe motive, precizeaza Adevarul:

1) China si Japonia au renuntat la dolar in cadrul schimburilor comerciale bilaterale;

2) Tarile BRICS (Brazilia Rusia, India, China si Africa de Sud) intentioneaza sa foloseasca propriile monede in tranzactiile comerciale intre aceste tari;

Lipsesc obligatiile post-privatizare la Cupru Min.

Lipsesc obligatiile post-privatizare la Cupru Min.Firma canadiana "Roman Copper", infiintata special pentru preluarea Cupru Min, nu are nicio obligatie de investitii si de continuare a activitatii la compania romaneasca, a declarat, ieri, Florin Vladan, seful Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI).

Domnia sa a precizat pentru Bursa ca firma canadiana nu s-a angajat la nicio inves-titie, dar nici statul nu a impus nicio conditie actualului actionar

Sistemul bancar european se schimba la fata

Sistemul bancar european se schimba la fataPentru prima data in ultimii cinci ani, o banca germana a ajuns pe primul loc in topul dupa active, in timp ce institutiile de credit din Marea Britanie, altadata vedete incontestabile, sunt nevoite sa caute ajutor la stat si la investitori de pe alte continente. O alta banca solida si moderata in perioada de boom este La Caixa, care anunta ca a preluat principalul concurent de pe piata, Banca Civica, scrie Romania Libera.