Romanii, mai bogati decat se cred

Romanii, mai bogati decat se credMult clamata saracie a romanilor este, de fapt, o chestiune de perspectiva. Conteaza cu cine te pui in balanta si daca alegi sa traiesti in prezent ori iei in calcul si trecutul, dar si viitorul, noteaza Capital.

In ultimul trimestru din 2011, venitul mediu lunar pe cap de adult roman a fost, potrivit Institutului National de Statistica, de circa 260 de euro. Foarte putini bani, desigur, daca ne comparam cu vest-europenii, americanii ori japonezii. Totusi, potrivit site-ului www.globalrichlist.com si ultimelor date privind populatia lumii, exista pe Terra peste sase miliarde de persoane care castiga mai putin decat aceasta suma si "doar" aproximativ 900 de milioane cu venituri mai mari. Cu alte cuvinte, romanul mediu este mai bogat decat 87% dintre locuitorii planetei.

CFR implementeaza o retea de transport feroviar intraurban

CFR implementeaza o retea de transport feroviar intraurbanCompania CFR SA a inceput lucrarile la o retea de transport feroviar in zona Bucuresti - Ilfov, cu conexiuni la statiile de metrou si RATB, care sa asigure legaturi atat intre anumite puncte din Capitala cat si spre localitati limitrofe, precizeaza Finantistii.

Pentru inceput, se are in vedere modernizarea liniei de centura feroviara a Capitalei si a mai multor statii CFR, lucrarile la aceastea urmand sa se finalizeze chiar in acest an, potrivit companiei.

Razboiul fast food in Romania

Razboiul fast food in RomaniaSubway, cel mai mare lant de restaurante fast food din lume, a deschis saptamana trecuta prima unitate in Romania, urmand ca in patru ani numarul unitatilor sa ajunga la 40. Astfel, Subway intra in competitie directa cu alte trei lanturi, respectiv McDonad's, KFC si Burger King, francize care detin in total 112 magazine pe o piata fast food in stagnare, estimata la peste 500 de milioane de euro, scrie Gandul.

Am primit numeroase cereri de la persoane interesate sa cumpere franciza. Am analizat atent piata romaneasca si am descoperit ca exista oportunitati excelente pentru lantul Subway. Credem ca exista o cerere tot mai mare de noi branduri gastronomice. Romanii cauta mancare de calitate, servita repede, a precizat, pentru gandul, Rumen Radev, agent de dezvoltare al lantului american.

Ultimii bani UE pentru pensiuni si ferme

Ultimii bani UE pentru pensiuni si fermeDe astazi puteti depune dosare pentru a accesa ultimele fonduri europene destinate modernizarii in agricultura si turismul rural.

Ultima sesiune de depunere a solicitarilor de finantari din cadrul tronsonului bugetar comunitar 2007-2013 pentru doua dintre masurile destinate dezvoltarii rurale incepe astazi, precizeaza Adevarul.

Este vorba despre Masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice", care mai dispune de 186,5 milioane de euro, si despre Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", care mai are un rest de 220,5 milioane de euro.

Exista un loc in Romania unde TVA a ramas la 19%

Exista un loc in Romania unde TVA a ramas la 19%Parcarea de linga sediul SRI Iasi elibereaza in continuare bonuri cu TVA de 19%, desi cota taxei este de 24% de mai bine de doi ani, potrivit Fin.ro


In parcarea din fata Serviciului Roman de Informatii din municipiul Iasi, taxa pe valoarea adaugata s-a conservat la nivelul de 19%, in ciuda faptului ca au trecut mai bine de doi ani de cand codul fiscal a fost schimbat. Desi TVA are o valoare de 24% de aproximativ doi ani, pe bonurile de parcare oferite soferilor de catre angajatii Primariei Iasi, TVA este tot de 19%.