Romanii si germanii au cele mai bune sanse de angajare din Europa

Romanii si germanii au cele mai bune sanse de angajare din EuropaO analiza asupra performantelor uimitoare ale Romaniei pe piata europeana a muncii si a motivelor pentru care aceste reusite nu se fac simtite in buzunarele romanilor, precizeaza Capital.

Peste 24,5 milioane de europeni sunt, in momentul de fata, in somaj. Dintre acestia, aproape doua milioane au ingrosat randurile in ultimele 12 luni.

CE militeaza pentru un salariu minim national

CE militeaza pentru un salariu minim nationalVa creste Romania valoarea acestui venit? Comisia Europeana va analiza miercuri un document care prevede introducerea unui salariu minim national in toate statele membre, dar si cresterea valorii acestuia in tarile in care sumele primite de angajati sunt prea mici, informeaza Finantistii.

Comisarul european pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Laszlo Andor, militeaza pentru introducerea de salarii minime care sa contribuie ''la prevenirea unei curse distructive de scadere a costului fortei de munca si la asigurarea unei calitati decente a muncii'',

Drumurile noastre rupte

Drumurile noastre rupteMarian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, si "regele asfaltului", Dorinel Umbrarescu, au facut praf 13 milioane de euro pe o lucrare grabita de alegeri in 2008, noteaza Adevarul.

Cei 4.000 de oameni care traiesc in localitatile vrancene Spulber si Nereju sunt izolati inca din prima zi de Paste, dupa ce o portiune de 60 de metri din Drumul Judetean 205D, care face legatura intre cele doua localitati, a fost luata de torentii formati in urma ploilor.

De ce au crescut brusc inmatricularile auto

De ce au crescut brusc inmatricularile autoNumarul inmatricularilor de autoturisme noi din Romania a urcat in primul trimestru cu 44,3% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, reprezentand cea mai abrupta crestere din UE, anunta Romania Libera..

Cresterea numarului de inmatriculari auto din primul trimestru nu este urmarea cresterii vanzarilor pe piata locala. In primul trimestru al anului, vanzarile de autoturisme noi a scazut cu 6,2%, iar daca luam in calcul si vehiculele comerciale, scaderea a fost de 8,6%.

Gata cu exploatarea clientilor? Cum s-a schimbat comportamentul dupa criza

Gata cu exploatarea clientilor? Cum s-a schimbat comportamentul dupa crizaDaca pana in criza, parerile clientilor nu prea contau pentru companii, acum acestia isi pun amprenta in businessul respectiv.

Cum? Prin noile lor cerinte si nevoi. Inainte cumparau mult si tot ce li se oferea, acum sunt mai chibzuiti si mult mai atenti la ce achizitioneaza, scrie Dailybusiness.